Eltolható üvegfalak terasz és erkélybeépítéshez


A keret nélküli  eltolható üvegfalak nagy előnye, hogy jó idő esetén szinte teljesen kinyithatóak, így a terasz teljes átszellőzését teszik lehetővé, zárt állapotban pedig, a 100 %-os üvegfelületnek köszönhetően, teljesen átlathatóak. Az eltolható üvegek 2-5 pályás sínrendszerben mozognak, így nagyobb nyílások is gond nélkül beüvegezhetőek. Az egyrétegű üvegezés ill. a az üvegszárnyak közötti légrések nem teszik lehetővé a lakótérben való alkalmazást homlokzati nyílászáróként. Az eltolható rendszerek nagy előnye, hogy az alsó sínrendszerre támaszkodnak, így nem terhelik a felső födémet. Ez különösen ponyvás vag ylamellás pergolák alá, vag ymeglévő fapergolák alá történő beépítéskor kedvező.

Inspirációk


Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak

Mit kell tudni az eltolható üvegfalakról?


Az eltolható üvegfal is ideális megoldást jelent akár a fedett erkélyek, teraszok beépítéséhez, akár egy üvegtető alá integrálva egy hőszigetelés nélküli télikert rendszer részeként.

A lapozható üvegfalakhoz hasonlóan róluk is elmondhatjuk, hogy rossz időben, zárt állapotban védik a teraszt a széltől és a csapódó esőtől, hűvösebb időben pedig a szoláris nyereségnek köszönhetően kellemesebb hőmérsékletet biztosítanak (pl. nyáron a hidegebb reggeleken, vagy késő tavasszal és kora ősszel). Jó időben viszont majdnem teljesen nyitottá tehetjük, átszellőztethetjük a teraszt, így nem kell sem dunsztolódni, sem légkondícionálóval hűteni azt.

 

Ilyen egyszerűen működik


 

Műszaki tulajdonságok, amiket érdemes megejegyeznie


Az egyik legkedveltebb típusunk, az SL20e esetében a felső szárnykeret akár 20mm-es toleranciahatárral rendelkezik, ezáltal a szerkezet a födém (pl. meglévő fapergola, lamellás pergola) nagyobb mértékű elmozdulása esetén is működőképes marad.

Ellentétben az olcsó megoldásokkal az SL20e esetén a görgők és a sín futófelülete is rozsdamentes acélból készül, így a használat során nem kell számolni a mozgatást akadályozó ill. megnehezítő kopással.

Választhat 2, 3, 4, vagy 5 sínes kivitelt, jobbra, vagy balra eltolható változatokban. 

 

Solarlux eltolható üvegfalak télikerthez

 

Hol alkalmazhatók az eltolható üvegfalak?


Az SL20e szerkezet általában véve használható erkélyek, teraszok hőszigetelés nélküli beépítéséhez, akár fedett terasz (pl. födém) esetén, akár üvegtető alá. Az SL25-höz hasonlóan az SL20-nak is van keretezett változata, az SL20R. Ezt akkor javasoljuk, ha növelni szeretnénk a szerkezet légzárását.

Az SL23 eltolható üvegfalakat leginkább társasházi felhasználásra tervezték nagyobb magasságokban (10 m felett), dupla héjú homlokzat kialakításához, vagy nyitott folyosók szélvédelméhez. Ugyanakkor belső térelválasztáshoz is alkalmasak pl. egylégterű irodákban nagy szerkezeti magasságok esetén (3m). 


Rendelhet-e ilyen eltolható üvegfalat már meglévő, faszerkezetű terasztetőkhöz is?


Feltételesen igen, de minden esetben meg kell vizsgálni a meglévő szerkezet stabilitását. Mivel az SL 20e szerkezet nem függesztett kivitelű, így nem terheli a födémeket. További előny, hogy szárnyak akár 20 mm-es „épületmozgást” is kiküszöbölnek. Az SL22 és az SL23 esetében egyedi kivizsgálást igényel a dolog.


Lehet-e valamilyen belső árnyékolót szerelni az üveglapokra?


Olyan árnyékolást célszerű alkalmazni, amely nem befolyásolja hátrányosan a kilátást. Szerelhető árnyékolás magára az üvegre, vagy a felső áthidalóra. Jobb megoldás a külső oldalárnyékolás alkalmazása. (pl. Markilux 869 textilárnyékoló)

 

Választható méretek


A Solarlux SL20e egy alul támasztott tolható üvegfalrendszer, mely 10 m szélességig és 2,6 m magasságig bármilyen méretben rendelhető. Maximum szárnyszélesség: 1650 mm

A Solalrux SL 23 egy alul és felül is támasztott- rögzített, eltolható üvegfal rendszer, melynél a max. rendelhető szárnyméretek a következők: 800x2400 mm, 650x2750 mm. (Nagyobb méretek egyedi ajánlat alapján.)

 

Eltolható, vagy lapozható üvegfalat válasszon?

Az Ön egyedi igényei alapján a következő szempontokat érdemes figyelembe vennie, ha e két típusú üvegfal közül szeretne választani.

 

  • Az eltolható üvegfalak nem teszik lehetővé a nyílás teljes nyitását, egy szárnyszélességben mindig  zárt lesz a tér minden oldalon. Ezzel szemben a lapozható üvegfalakat át tudjuk fordítani a sarkokon, így teljesen szélre sorolhatóak.
  • A tolható üvegfalakkal ellentétben a lapozható üvegfalak külső és belső oldala is könnyen tisztítható a a lapok kifordítása után a belső oldal irányából. Ezért előbbieket nem érdemes pl. társasházi lakások erkélyeihez alkalmazni.
  • Az eltolható üvegfalak általában költséghatékonyabb megoldást jelentenek a lapozható üvegfalakkal szemben.

 

ALAP ÁR: 

SL20e Referencia méret 6000 x 2400 mm (5 szárny): 960 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

SL20 R Referencia méret 6000 x 2400 mm (5 szárny): 1.140 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

SL23 Referencia méret 6000 x 3000 mm: 1930 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

 

Szeretne ajánlatot kérni a saját teraszához is?

 

Kövesse útmutatónkat!