Eltolható üvegfalak terasz és erkélybeépítéshez


Az eltolható üvegfalak nagy előnye, hogy jó idő esetén szinte teljesen kinyithatóak, így a terasz teljes átszellőzését teszik lehetővé. A fix nyílászárók vagy fix üvegezések alkalmazása esetén, nyáron nagy eséllyel túlhevül a belső hőmérséklet, ami használhatatlanná teszi a teraszt.

Inspirációk


Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak
Solarlux eltolható üvegfalak

Solarlux SL20e - SL22 - SL23 eltolható üvegfalak


Az eltolható üvegfal is ideális megoldást jelent akár a fedett erkélyek, teraszok beépítéséhez, akár egy üvegtető alá integrálva egy hőszigetelés nélküli télikert rendszer részeként.

A lapozható üvegfalakhoz hasonlóan róluk is elmondhatjuk, hogy rossz időben, zárt állapotban védik a teraszt a széltől és a csapódó esőtől, hűvösebb időben pedig a szoláris nyereségnek köszönhetően kellemesebb hőmérsékletet biztosítanak (pl. nyáron a hidegebb reggeleken, vagy késő tavasszal és kora ősszel). Jó időben viszont majdnem teljesen nyitottá tehetjük, átszellőztethetjük a teraszt, így nem kell sem dunsztolódni, sem légkondícionálóval hűteni azt.

 

Ilyen egyszerűen működik


 

Műszaki tulajdonságok, amiket érdemes megejegyeznie


Az SL20e esetében a felső szárnykeret akár 20mm-es toleranciahatárral rendelkezik, ezáltal a szerkezet a födém nagyobb mértékű elmozdulása esetén is működőképes marad.

Az SL22 esetében a kiváló minőségű pontmegfogásos görgős csap hangtalan és könnyed mozgatást biztosít a traverzen.

 

Solarlux eltolható üvegfal teraszbeépítéshez, télikerthez

 

Választhat 2, 3, 4, vagy 5 sínes kivitelt, jobbra, vagy balra eltolható változatokban.

 

Solarlux eltolható üvegfalak télikerthez

 

Mi a különbség az SL20e, az SL22 és az SL 23 eltolható üvegfalak között?


Az SL20e szerkezet általában véve használható erkélyek, teraszok hőszigetelés nélküli beépítéséhez, akár fedett terasz (pl. födém) esetén, akár üvegtető alá. Az SL25-höz hasonlóan az SL20-nak is van keretezett változata, az SL20R. Ezt akkor javasoljuk, ha növelni szeretnénk a szerkezet légzárását.

 

Az SL22 tolható üvegfal egyik különlegessége, hogy nem csak vízszintes, de szögben dőlő ereszekhez is alkalmazható. Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy ezáltal a teljes nyílás nyitható, ami segíti az átszellőzést a tető alatt a meleg napokon.

 

Solarlux fix traverz terasz üvegezés, és eltolható traverz üvegezés

 

Az SL23 eltolható üvegfalakat leginkább társasházi felhasználásra tervezték, dupla héjú homlokzat kialakításához, vagy nyitott folyosók szélvédelméhez. Ugyanakkor belső térelválasztáshoz is alkalmasak pl. egylégterű irodákban. 


Rendelhet-e ilyen eltolható üvegfalat már meglévő, faszerkezetű terasztetőkhöz is?


Feltételesen igen, de minden esetben meg kell vizsgálni a meglévő szerkezet stabilitását. Mivel az SL 20e szerkezet nem függesztett kivitelű, így nem terheli a födémeket. További előny, hogy szárnyak akár 20 mm-es „épületmozgást” is kiküszöbölnek. Az SL22 és az SL23 esetében egyedi kivizsgálást igényel a dolog.


Lehet-e valamilyen belső árnyékolót szerelni az üveglapokra?


Olyan árnyékolást célszerű alkalmazni, amely nem befolyásolja hátrányosan a kilátást. Szerelhető árnyékolás magára az üvegre, vagy a felső áthidalóra. Jobb megoldás a külső oldalárnyékolás alkalmazása. (pl. Markilux 869 textilárnyékoló)

 

Választható méretek


A Solarlux SL20e egy alul támasztott tolható üvegfalrendszer, mely 10 m szélességig és 2,6 m magasságig bármilyen méretben rendelhető. Maximum szárnyszélesség: 1650 mm

 

A Solarlux SL 22 egy függesztett tolható üvegfalrendszer, mely 5,3 m szélességig és 3 m magasságig bármilyen méretben rendelhető.  Maximum szárnyszélesség: 1400 mm.

 

A Solalrux SL 23 egy alul és felül is támasztott- rögzített, eltolható üvegfal rendszer, melynél a max. rendelhető szárnyméretek a következők: 800x2400 mm, 650x2750 mm. (Nagyobb méretek egyedi ajánlat alapján.)

 

Eltolható, vagy lapozható üvegfalat válasszon?

Az Ön egyedi igényei alapján a következő szempontokat érdemes figyelembe vennie, ha e két típusú üvegfal közül szeretne választani.

 

  • Az eltolható üvegfalak nem teszik lehetővé a nyílás teljes nyitását, egy szárnyszélességben mindig  zárt lesz a tér minden oldalon. Ezzel szemben a lapozható üvegfalakat át tudjuk fordítani a sarkokon, így teljesen szélre sorolhatóak.
  • A tolható üvegfalakkal ellentétben a lapozható üvegfalak külső és belső oldala is könnyen tisztítható a a lapok kifordítása után a belső oldal irányából. Ezért előbbieket nem érdemes pl. társasházi lakások erkélyeihez alkalmazni.
  • Az eltolható üvegfalak általában költséghatékonyabb megoldást jelentenek a lapozható üvegfalakkal szemben.

 

ALAP ÁR: 

SL20e Referencia méret 6000 x 2400 mm (5 szárny): 840 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

SL20 R Referencia méret 6000 x 2400 mm (5 szárny): 990 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

SL22 Referencia méret 5000 x 3000 mm: 1340 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

SL23 Referencia méret 6000 x 3000 mm: 1630 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

 

Szeretne ajánlatot kérni a saját teraszához is?

 

Kövesse útmutatónkat!