Árajánlat kérése télikertre vagy pergolára e-mailben?

2021-10-31

Lehet-e döntést hozni sok millió forint elköltéséről egy e-mailban kért és kapott árajánlat alapján? Van-e értelme árajánlatot kérni úgy, hogy még nagyságrendileg sem vagyunk tisztában a tervezett beruházás költségeivel?

Már nagyon sokszor és nagyon sok helyen írtunk erről a témáról, mivel fontosnak tartjuk, hogy a lehető legtöbb tudással felvértezve láthasson neki a terasz projektnek. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért nem működik jól az e-mailben történő ajánlatkérés.

3 ok, amiért nem csak emailben érdemes ajánlatot kérni

1. Az egyik ok nyilvánvalóan az, hogy az érdeklődők nem tudják pontosan megfogalmazni az igényüket. Egy autós példával élve az ajánlatkérések minőségét így tudnánk érzékeltetni. 

"Ajánlatot kérek egy négykerekű személygépkocsira,  4 kerékkel, piros színben, olyat, ami befér a garázsomba."

A mi feladatunk ezután eldönteni, hogy az illető vajon egy Suzuki Swiftre vagy egy Ferrarira gondolt. Mindkettő megfelel a leírt elvárásnak, de az áruk közel sem összevethető.

2. Tény, hogy az interneten a legtöbb weboldalon csili-vili, ínycsiklandozó, prémiumnak beállított, igen vonzó ajánlatok találhatók. De lássuk be, hogy mielőtt megkérjük egy lány kezét, biztosan szeretnénk élőben is megismerni és nem csak az Instagramon photoshoppolt fényképek alapján döntést hozni.

Hiszen amíg a valóságot nem látjuk, addig mindegy is, hogy hozzánk jönne-e, vagy sem, nem igaz?. Akkor hát miért nem vagyunk kíváncsiak a valóságra egy sokmilliós beruházás eldöntésekor?

3. A termék ismerete nélkül az e-mailben kapott ajánlatban 90%-ban egyetlen adatot lehet pontosan értelmezni. Még pedig az árat. Döbbenten állok azon reakciók előtt, amikor valaki arról tájékoztat, hogy 13 ajánlatot összehasonlítva ÁR-ÉRTÉK  alapján, ezt vagy azt a döntést hozta.

Ezt én önámításnak gondolom, mert ha egy szakember elolvasná a 13 különböző termék részletes műszaki spacifikációját (ami egyébként természetesen nem része az ajánlatoknak), akkor sem merne vállalkozni egy megalapozott döntés meghozatalára. Hogyan lenne ez akkor elvárható egy laikustól?

Ezek a döntések így nem szólnak másról, mint a lelkiismeret megnyugatatásáról, hogy alaposan körbejártuk a témát. Az ÁR nem a termék értékének fog megfelelni, hanem a saját értékrendünknek, vagyis annak, amit az nekünk ÉRTÉKBEN megér. (Másképp fogalmazva, amennyit rászánunk ill. amenyi pénzünk van.)

A fenti 3 példa ékesen bizonyítja, hogy milyen értéke is van egy kizárólag a telekommunikáció útján beszerzett árajánlatnak. Megyőződésünk szerint a személyesen kapott információkat nem helyettesítik a webes infromációk.

És ahogy egy lakásvásárlási döntés előtt is elmegyünk megnézni a kiválasztott lakást, úgy a télikert vagy pergola vásárlása előtt is érdemes rászánni az időt arra, hogy személyesen tájékozódjunk. Csakis így juthatunk hozzá azokhoz az információkhoz, ami alapján valóban össze lehet vetni két termék árát. 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Egy sikeres télikert gyártó legnagyobb titka , amit a sufni tuningosok nem tudnak lemásolni
2021-03-12

Egy sikeres télikert gyártó legnagyobb titka , amit a sufni tuningosok nem tudnak lemásolni

Nyílászáró forgalmazóként Magyarországon sokféle gyártóval találkoztunk már, amiből leszűrtük a magunk tapasztalatait, így azt tudtuk megfogalmazni, hogy a jövőben olyan gyártókkal szeretnénk együtt dolgozni, akik bizonyos elvek szerint és minőségi szint

Olvasson tovább
Meghívjuk a Solarlux télikertgyártó bemutatótermébe
2016-10-25

Meghívjuk a Solarlux télikertgyártó bemutatótermébe

Jöjjön el egy lélegzetelállító utazásra a Solarlux 3000 m2-es télikert kiállító termébe. A technika segítségével beleülhet minden Solarlux télikertbe és áthaladhat minden Solarlux harmonika ajtón. Ne késlekedjen, indulás!

Olvasson tovább
Lehet-e virágot tartani egy télikertben?
2015-05-25

Lehet-e virágot tartani egy télikertben?

A legtöbb télikert utáni érdeklődő az elsők között teszi fel ezt a kérdést. Pedig ez az a kérdés, amire szinte lehetetlen válaszolni. Kíváncsi rá, hogy miért?

Olvasson tovább