Egy sikeres télikert gyártó legnagyobb titka , amit a sufni tuningosok nem tudnak lemásolni

2021-03-12

Télikert gyártó Solarlux tesztüzem

A Solarlux Mellé-ben található tesztüzeme.

Sok” helyen találkozhatunk a “Made in Germany" kifejezéssel még itthon is. Van, akinek nem sokat mond (ellentétben a Made in China-val), de van, aki pontosan érti e mondat jelentését. No nem a fordítására gondolunk, hanem, hogy voltaképpen ez egyszerre állítás és ígéret, és nem csak Németországban. 

A németek kockasága és precizitása sok szóviccben is visszaköszön, ellenben az tagadhatatlan, hogy a fenti mondat összeforrt a minőséggel, a pontossággal és a megbízhatósággal. Nagyrészt köszönhetően a szabványoknak való megfelelésnek, valamint a minőségellenőrzési folyamatoknak, amelyekre nagy gondot fordítanak.

Talán nem meglepő, hogy a homlokzati nyílászárókra is számos európai szabvány vonatkozik. Nyílászáró forgalmazóként Magyarországon sokféle gyártóval találkoztunk már, amiből leszűrtük a magunk tapasztalatait, így azt tudtuk megfogalmazni, hogy csak olyan gyártókkal szeretnénk együtt dolgozni, akik bizonyos elvek szerint és minőségi szint felett működnek.

Így esett a választásunk valamikor 2009 tájékán Európa egyik legnagyobb télikert gyártójára a Solarluxra.

Ezért az egyik legsikeresebb télikert gyártó már közel 40 éve

Annak érdekében, hogy újra és újra megfeleljen a magas minőségi elvárásoknak, a Solarluxnál a kutatás és a fejlesztés kiemelt fontossággal bír. A Solarlux hasonlóan az Apple-höz, mindent egy kézben tart, mivel az összes terméküket a melle-i campuson fejlesztik, tesztelik és gyártják. 

Pontosan tudják, hogy az első lépések különösen fontosak a fejlesztési folyamatban, így a Solarlux különös figyelmet fordít a kutatásra, mielőtt a piacra dobnának egy terméket. Ezen felül minden nyílászáró rendszerük intenzív tesztelésen esik át.

Ennek köszönhetően minden fejlesztésük rendelkezik nemzeti és nemzetközi tesztintézetek tanúsításával is. Ez pedig olyan előny, aminek gyakorlatilag a négy évtizede tartó sikereiket köszönhetik. De mondhatjuk azt is, hogy a Solarlux szívügye a minőség.

Télikert gyártó: Solarlux ütésteszt

Az SL25 lapozható üvegfal ütéstesztje.

Házon belüli minőségellenőrzés

Betörésvédelem, fokozott hőszigetelés, statikai stabilitás vagy speciális alkalmazási területek (pl. hurrikán vidék) - az egyre növekvő igények folyamatosan új termékeket, vagy a meglévő rendszerek optimalizálását igénylik. A lehető legjobb eredmények elérése érdekében létrehoztak egy Kutatás és fejlesztés névre hallgató részleget, amely új és további fejlesztésekkel, valamint a szabványoknak megfelelő tesztelésekkel foglalkozik.

Többek között ötleteket gyűjtenek a saját tesztüzemükben, statikus számításokat végeznek és tesztelik a termékeket. „Néhány ötletet megvalósítanak, másokat pedig felülvizsgálnak. Alapvetően mindent megkérdőjeleznek, de tényleg mindent. Csak így tudjuk biztosítani a magas színvonalat. ”- mesél Michael Meyer divízióvezető a részleg tevékenységéről.

Télikert gyártó Solarlux szélterhelés teszt

Az SL25 lapozható üvegfal szélterheléses tesztje.

Ezeket tesztelik a termékeiknél

A házon belüli CE rendszer teszteli például a szerkezetek csapódó eső tűrését, a légáteresztő képességét és a szélterhelési ellenállását. A MSZ EN 12400 szabvány szerinti tartóssági vizsgálatok meghatározzák egy szerkezet élettartamát. 

Például a nagy igénybevételnek kitett tolóablakoknak a szabvány szerint legalább 20.000-szer kell megfelelő módon működtethetőnek lenniük. A Cero panoráma tolóablakot 75 000 alkalommal mozgatták maximális szárny-súlyokkal, észrevehető kopás nélkül. Ez jóval több, mint 30 év hasznos élettartamnak felel meg. 

A melle-i campuson végzett tesztek mellett magától értetődik, hogy a Solarlux a termékeket külső szakértők által is értékelteti. Ennek érdekében a vállalat együttműködik az ift-Rosenheim-el, a velberti PIV tesztintézettel és az angliai WINTEC intézettel. (Ezek mind Európa vezető minőségtanúsító intézetei.)

Egy Solarlux termék mindenhol megállja a helyét

Mivel a Solarlux világszerte értékesíti termékeit, így a legváltozatosabb földrajzi helyszíneken használják őket. Például a kaliforniai Fresnóban egy erre szakosodott tesztközpont azt vizsgálja, hogy a Solarlux termékek alkalmasak-e a hurrikán által veszélyeztetett területeken való használatra is.  

Ez gyakorlatilag egy ütésteszt, melynek során nagyobb részt az üveg stabilitását vizsgálják, méghozzá úgy, hogy 1,5 méter hosszú, fa gerendákat lőnek a nyílászárókra, hogy megállapítsák, a rendszer képes-e ellenállni a repülő tárgyaknak. De végeznek extrém víztesztet is, amihez egy nagy forgó légcsavar nagy nyomáson vizet zúdít az üvegfelületekre.

Télikert gyártó Solarlux hurrikán teszt

Hurrikán teszt.

Ezek után nem kérdés, hogy miért vagyunk elégedettek a Solarlux termékeivel viszonteladóként is. Ezek a tesztek számunkra is a megbízhatóságot jelentik, azt, hogy a gyártó igéretei a valóságban is bizonyságot nyernek és az általunk értékesített télikertek, harmonika ajtók, vagy tolóablak rendszerek az Ön házában is azt nyújtják majd, amit elvárunk tőlük.

Talán ezért is érdemes egy télikert vagy harmonika ajtó árajánlatának értékelésekor azt is figyelembevenni , hogy a Solarlux termékeknél az árért cserébe nem zsákbamacskát kap, hanem egy garantált minnőséget és teljesítményt, ami záloga annak, hogy Ön hosszú időn át megelégedettséggel élvezze majd a terméket és annak szolgáltatásait.

 


Ki, és miért írta ezt a cikket?

Faragó Attila vagyok, a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió egyik vezető értékesítője, a teraszbeépítések, télikertek és a teraszfedések specialistája. Több, mint 20 éve foglalkozom beltéri és kültéri nyílászárókkal.

A célom az, hogy ráébresszem azokat, akik belevágnak az élettérbővítés ezen formájába, hogy mennyire fontos az átgondolt és alapos tervezés ahhoz, hogy elégedettek legyenek a végeredménnyel. Hogy amikor végül boldogan ücsörögnek a teraszon a kávéjukkal, azt mondhassák: Imádjuk, jól döntöttünk!

Ha személyesen szeretne kérdezni tőlem, küldjön e-mailt a telikert@mantu.hu címre.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Különleges erkélyajtók, egyedi teraszbeépítések- VIDEÓ
2016-04-04

Különleges erkélyajtók, egyedi teraszbeépítések- VIDEÓ

Sok érdeklődőnk kéri, hogy mutassuk meg egyszerűen a Solarlux nyílászárók működését. Végre elkészült szinkronizált videónk, amiből néhány perc alatt megtudja, miben rejlik zsenialitásuk.

Olvasson tovább
Árajánlat kérése télikertre vagy pergolára e-mailben?
2021-10-31

Árajánlat kérése télikertre vagy pergolára e-mailben?

Lehet-e döntést hozni sok millió forint elköltéséről egy e-mailban kért és kapott árajánlat alapján? Van-e értelme árajánlatot kérni úgy, hogy még nagyságrendileg sem vagyunk tisztában a tervezett beruházás költségeivel?

Olvasson tovább
Mit kell tudnia a télikertek tájolásáról?
2018-05-22

Mit kell tudnia a télikertek tájolásáról?

A télikert tervezés kapcsán sokszor felmerül a kérdés, mi az optimális tájolás? Az attól függ, hogy.... - szoktuk válaszolni. De mitől is?

Olvasson tovább