Étterem bővítés télikerttel

2022-03-23

A Hamptons étterem végtelenül idilli környezetben, a dűnékkel övezett Scharbeutzer strand közelében, a Balti-tenger partján található. Az atmoszféráját belengi az igazi északi, nyugodt romantika, és persze az átgondolt, precíz tervezés.

Utóbbit leginkább azért, mert az étterem nemrég átalakításon esett át, mivel a tulajdonos szerette volna jobba kihasználni a vendégteret, ezért egy télikerttel bővítette az épületet.

Ennek eredményeképpen a parti fövenyről egy tágas és világos télikertbe csöppenünk, melyben a tenger világát idéző hajós motívumok gondoskodnak a hangulatos díszítésről.

A Hamptons vendégei abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy különleges, egyedi hangulatú helyen, fogyaszthatják el a különféle finom nedűket és az ínycsiklandozó ételeket. Nemcsak azért, mert csodás kilátásuk nyílik a Balti-tengerre, hanem mert az étterem kellemes atmoszférájához a gasztroélményeken és a látnivalón túl az átgondolt és összehangolt kialakítás is hozzájárul. 

A tengerparti bár már a fövenyről is csalógatóan hat, az ember kíváncsian szemléli a régi és a modern kellemes ötvözetét. A fával burkolt nádtetős főépület a természetességet és a hagyományos építészetet dicsőíti, miközben a hozzá csatolt alumínium télikert modern formájával és anyaghasználatával kellemes kontrasztot képez mellette.

Az étterem belsejét alapos részletességgel alakították ki, a végeredmény pedig igazán hangulatos lett. Elsősorban rengeteg természetes anyagot használtak fel a belső átalakításhoz, így a padló és a bútorok is fából készültek. Vintage stílusban berendezett, számos tengeri motívum díszíti a kék székeket és a fehér padokat.

A belső tér hangulatában abszolút tükrözi a külső környezetet, de ez nem csoda, hiszen a tenger az építészeti koncepció központi eleme volt. Pontosan ezért választottak egy Solarlux télikertet a bővítéshez, mivel így a vendégek az év bármely szakában élvezhetik a kilátást és a természet közelségét.

A nagyméretű üvegfelületek keveset takarnak ki a csodálatos panorámából, így szinte úgy érezhetik, hogy a parti fövenyen költhetik el a finom fogásokat. 

Azért is döntöttek a Solarlux télikertje mellett, mivel a Balti-tengeren elég sűrűn fordul szelesre az időjárás, viszont a télikertben ilyenkor is komfortosan érezhetik magukat a vendégek.

Ugyanakkor jó időben sem kell lemondaniuk a forgalomról, hiszen a harmonika ajtók szélekre sorolásával nyitottá tehetik a teraszt, így a télikert teljes homlokzata a tengerpartra tárul. Az akadálymentes padlósín pedig biztosítja a háborítatlan közlekedést mind a vendégek, mind a személyzet számára.

 

A Hamptons étterem bővítése egy Solarlux Akzent üvegtetővel és Solarlux Ecoline harmonika ajtókkal valósult meg.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Esettanulmány- Házbővítés télikerttel
2014-04-03

Esettanulmány- Házbővítés télikerttel

Mindig nagy öröm, amikor egy régi családi ház megújul. Ilyenkor lehetőség van a régóta megfogalmazott vágyak megvalósítására is. Így történt ez, ebben az esetben is.

Olvasson tovább
Télikertépítés - az ötlettől a megvalósulásig
2015-10-21

Télikertépítés - az ötlettől a megvalósulásig

Egy télikert építését rendszerint nem hirtelen ötlettől vezérelve valósítjuk meg. Az alábbiakban bemutatjuk milyen lépéseken át jutunk el az ötlettől a megvalósulásig.

Olvasson tovább
Egy különleges télikert ötlet megvalósulása
2021-06-02

Egy különleges télikert ötlet megvalósulása

Vevőként tervezgetni, ötletet gyűjteni a leendő télikerthez egészen más kihívást jelent, mint gyártóként, forgalmazóként meg is valósítani ezeket az álmokat.

Olvasson tovább