Étterem bővítés télikerttel

2022-03-23

A Hamptons étterem végtelenül idilli környezetben, a dűnékkel övezett Scharbeutzer strand közelében, a Balti-tenger partján található. Az atmoszféráját belengi az igazi északi, nyugodt romantika, és persze az átgondolt, precíz tervezés.

Utóbbit leginkább azért, mert az étterem nemrég átalakításon esett át, mivel a tulajdonos szerette volna jobba kihasználni a vendégteret, ezért egy télikerttel bővítette az épületet.

Ennek eredményeképpen a parti fövenyről egy tágas és világos télikertbe csöppenünk, melyben a tenger világát idéző hajós motívumok gondoskodnak a hangulatos díszítésről.

A Hamptons vendégei abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy különleges, egyedi hangulatú helyen, fogyaszthatják el a különféle finom nedűket és az ínycsiklandozó ételeket. Nemcsak azért, mert csodás kilátásuk nyílik a Balti-tengerre, hanem mert az étterem kellemes atmoszférájához a gasztroélményeken és a látnivalón túl az átgondolt és összehangolt kialakítás is hozzájárul. 

A tengerparti bár már a fövenyről is csalógatóan hat, az ember kíváncsian szemléli a régi és a modern kellemes ötvözetét. A fával burkolt nádtetős főépület a természetességet és a hagyományos építészetet dicsőíti, miközben a hozzá csatolt alumínium télikert modern formájával és anyaghasználatával kellemes kontrasztot képez mellette.

Az étterem belsejét alapos részletességgel alakították ki, a végeredmény pedig igazán hangulatos lett. Elsősorban rengeteg természetes anyagot használtak fel a belső átalakításhoz, így a padló és a bútorok is fából készültek. Vintage stílusban berendezett, számos tengeri motívum díszíti a kék székeket és a fehér padokat.

A belső tér hangulatában abszolút tükrözi a külső környezetet, de ez nem csoda, hiszen a tenger az építészeti koncepció központi eleme volt. Pontosan ezért választottak egy Solarlux télikertet a bővítéshez, mivel így a vendégek az év bármely szakában élvezhetik a kilátást és a természet közelségét.

A nagyméretű üvegfelületek keveset takarnak ki a csodálatos panorámából, így szinte úgy érezhetik, hogy a parti fövenyen költhetik el a finom fogásokat. 

Azért is döntöttek a Solarlux télikertje mellett, mivel a Balti-tengeren elég sűrűn fordul szelesre az időjárás, viszont a télikertben ilyenkor is komfortosan érezhetik magukat a vendégek.

Ugyanakkor jó időben sem kell lemondaniuk a forgalomról, hiszen a harmonika ajtók szélekre sorolásával nyitottá tehetik a teraszt, így a télikert teljes homlokzata a tengerpartra tárul. Az akadálymentes padlósín pedig biztosítja a háborítatlan közlekedést mind a vendégek, mind a személyzet számára.

 

A Hamptons étterem bővítése egy Solarlux Akzent üvegtetővel és Solarlux Ecoline harmonika ajtókkal valósult meg.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Egy sikeres télikert gyártó legnagyobb titka , amit a sufni tuningosok nem tudnak lemásolni
2021-03-12

Egy sikeres télikert gyártó legnagyobb titka , amit a sufni tuningosok nem tudnak lemásolni

Nyílászáró forgalmazóként Magyarországon sokféle gyártóval találkoztunk már, amiből leszűrtük a magunk tapasztalatait, így azt tudtuk megfogalmazni, hogy a jövőben olyan gyártókkal szeretnénk együtt dolgozni, akik bizonyos elvek szerint és minőségi szint

Olvasson tovább
Meghívjuk a Solarlux télikertgyártó bemutatótermébe
2016-10-25

Meghívjuk a Solarlux télikertgyártó bemutatótermébe

Jöjjön el egy lélegzetelállító utazásra a Solarlux 3000 m2-es télikert kiállító termébe. A technika segítségével beleülhet minden Solarlux télikertbe és áthaladhat minden Solarlux harmonika ajtón. Ne késlekedjen, indulás!

Olvasson tovább
Üvegteraszt vagy télikertet építsen?
2014-09-18

Üvegteraszt vagy télikertet építsen?

Egy családi házban társasági életünk egyik fő színtere a terasz, ezért előbb-utóbb felmerül bennünk az igény, hogy minél tovább tudjuk kihasználni a kint tartózkodáshoz. Nézzük, mik a lehetőségeink.

Olvasson tovább