Ezért nem a felméréssel kezdődik a télikert vásárlás!

2015-10-14

Előrebocsátjuk, hogy bizonyára sok érdeklődő meg fog lepődni az alábbi sorok olvasásása közben, sőt abban is biztos vagyok, hogy lesznek, akik megsértődnek és azt mondják majd - "Micsoda beképzelt társaság, ezektől biztosan nem veszek semmit." Pedig higgye el, mindent annak érdekében teszünk, hogy Önöket minél jobban ki tudjuk szolgálni. 

Télikert ajánlatkérés átgondoltan

Naponta 4-5 megkeresést kapunk terasz- vagy erkélybeépítésre, és télikertre az ország minden pontjából. Sok ajánlatkérést nem csak nekünk küldenek el, de akár 10 másik címzettnek is egyszerre.

Nem kérdés, hogy ezek a cégek mind különböző igényeket és elvárásokat kielégítő, igen széles ártartományba eső termékeket kínálnak. Vagyis nem csak mi nem tudjuk, mit is szeretne az ajánlatkérő, de valószínűleg még ő maga sem.

Persze ez nem baj, de a tájékozódásnak ezer más módja van, minthogy az összes céget a helyszínre hívjuk. Biztosak vagyunk benne, hogy nem minden érdeklődő keresi azt, amit mi kínálni tudunk.

Gondoljon bele, ha otthon fekszik betegen, és orvost akar hívni, akkor sem elég a telefonkönyvből egy Dr.-ral kezdődő nevet kikeresni. Előtte nem árt tisztázni, hogy orvosról, vagy jogi doktorról van szó, különben olyan dologért fogunk fizetni, amire nem is volt szükségünk.

Hasonló a helyzet a teraszbeépítéseknél és a télikerteknél is. Az előzetes telefonos, vagy kérdőíves igényfelmérés, illetve a személyes bemutatótermi konzultáció során Ön el tudja  dönteni, hogy valóban ránk van-e szüksége.

Így megspórolhat egy jelentős költséget, amit a felmérésért fizetett volna ki, ráadásul egy olyan termékért, amire nem is lett volna szüksége.

Mit jelent az ingyenes télikert felmérés?

Persze most bizonyára sokan felszisszennek, hogy miért kellene fizetni a felmérésért, hiszen azt a legtöbb cég ingyenesen kínálja.  Egy érdeklődő vágta a minap a fejünkhöz, hogy nála 3 cég is kinn volt a helyszínen 2 napon belül. Felmértek, terveztek és ajánlatot adtak.

Amikor megkérdeztük tőle, hogy vajon mind a 3 cégtől megveszi-e a télikertet, csak csodálkozott, és nem értette a kérdésünket. Pedig a kérdés indokolt volt, hiszen az a 2 cég, aki nem kap megrendelést, ők is elvégezték a munkájukat.

Kimentek, szakmai tanácsokat adtak, felmértek, terveztek és ajánlatot adtak. Mindezért bért fizettek a dolgozóiknak, üzemanyagot, és eszközöket vettek, szóval költségeik voltak. Vajon ki fizeti meg ezeket? Nos, nem nehéz kitalálni, hogy a következő érdeklődő, akiből vevő lesz. 

Lehet, hogy annál a cégnél, akit ez az érdeklődő nem választott, éppen Ön lesz a KÖVETKEZŐ VEVŐ? Mi a magunk részéről nem akarjuk a vevőinkkel kifizettetni azokat a költségeket, amiket a nem vásárló érdeklődőkre költenénk. Szerintünk ez így tisztességes. Ön egyetért ezzel? (A cikk cégén lévő szavazat gombbal elmondhatja véleményét. Köszönjük.) 

Ingyenes télikert felmérés helyett:

Előbb döntse el, milyen termékre van szüksége!

Mivel napi 4-5 megkeresést kapunk, nem is tudnánk mindenkit felkeresni, mert minden erőnket a megkeresések feldolgozására kellene fordítanunk, így nem lenne elég időnk a vevőinkre.

Ennek viszont a munkánk minősége látná kárát, ami pedig elégedetlen ügyfeleket szülne. Senki nem engedheti meg magának, hogy elégedetlen vevői legyenek a nem vásárlók miatt. Hiszen mindenki a VEVŐIBŐL él, nem pedig az ÉRDEKLŐDŐIBŐL.

Vagyis azt tanácsoljuk, hogyha egy cég minden ellenszolgáltatás nélkül felmér, tervez és ajánlatot ad, akkor gondoljon arra, hogy az ajánlati árban benne vannak a cég nem vásárló érdeklőinek is a költségei, így Ön mindenképpen többet fizet annál, mint amennyi ellenértéket kap.

Hogyan érdemes télikert ajánlatot és felmérést kérnie?  A következő cikkünkből megtudhatja itt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Házilagos télikert építés szakmailag hibásan - Esettanulmány
2016-01-04

Házilagos télikert építés szakmailag hibásan - Esettanulmány

Még a nálunk jobb módú országokban is előfordul, hogy valaki az olcsó megoldás keresése okán saját maga vág bele a télikert megépítésébe. A szaktudás hiánya azonban rendszerint súlyos károkat okoz.

Olvasson tovább
Modern teraszbeépítések -Télikertek és üvegteraszok
2014-04-17

Modern teraszbeépítések -Télikertek és üvegteraszok

Egy télikert vagy üvegház sokféle lehet. A Solarluxnál számtalan tetőforma és alaprajzi kivitel közül választhatunk. Az alábbiakban a legfőbb tulajdonságokat és funkciókat foglaltuk csokorba.

Olvasson tovább
Miért veszélyes a hóteher az üvegtetőkre nézve?
2021-02-23

Miért veszélyes a hóteher az üvegtetőkre nézve?

Egy kiváló minőségű üvegtető legfontosabb szempontja, hogy alkalmas arra, hogy extrém időjárási körülmények (pl. hóteher) között is helyt álljon. Nézzük, mi kell hozzá!

Olvasson tovább