Ezért nem a felméréssel kezdődik a télikert vásárlás!

2015-10-14

Előrebocsátjuk, hogy bizonyára sok érdeklődő meg fog lepődni az alábbi sorok olvasásása közben, sőt abban is biztos vagyok, hogy lesznek, akik megsértődnek és azt mondják majd - "Micsoda beképzelt társaság, ezektől biztosan nem veszek semmit." Pedig higgye el, mindent annak érdekében teszünk, hogy Önöket minél jobban ki tudjuk szolgálni. 

Télikert ajánlatkérés átgondoltan

Naponta 4-5 megkeresést kapunk terasz- vagy erkélybeépítésre, és télikertre az ország minden pontjából. Sok ajánlatkérést nem csak nekünk küldenek el, de akár 10 másik címzettnek is egyszerre.

Nem kérdés, hogy ezek a cégek mind különböző igényeket és elvárásokat kielégítő, igen széles ártartományba eső termékeket kínálnak. Vagyis nem csak mi nem tudjuk, mit is szeretne az ajánlatkérő, de valószínűleg még ő maga sem.

Persze ez nem baj, de a tájékozódásnak ezer más módja van, minthogy az összes céget a helyszínre hívjuk. Biztosak vagyunk benne, hogy nem minden érdeklődő keresi azt, amit mi kínálni tudunk.

Gondoljon bele, ha otthon fekszik betegen, és orvost akar hívni, akkor sem elég a telefonkönyvből egy Dr.-ral kezdődő nevet kikeresni. Előtte nem árt tisztázni, hogy orvosról, vagy jogi doktorról van szó, különben olyan dologért fogunk fizetni, amire nem is volt szükségünk.

Hasonló a helyzet a teraszbeépítéseknél és a télikerteknél is. Az előzetes telefonos, vagy kérdőíves igényfelmérés, illetve a személyes bemutatótermi konzultáció során Ön el tudja  dönteni, hogy valóban ránk van-e szüksége.

Így megspórolhat egy jelentős költséget, amit a felmérésért fizetett volna ki, ráadásul egy olyan termékért, amire nem is lett volna szüksége.

Mit jelent az ingyenes télikert felmérés?

Persze most bizonyára sokan felszisszennek, hogy miért kellene fizetni a felmérésért, hiszen azt a legtöbb cég ingyenesen kínálja.  Egy érdeklődő vágta a minap a fejünkhöz, hogy nála 3 cég is kinn volt a helyszínen 2 napon belül. Felmértek, terveztek és ajánlatot adtak.

Amikor megkérdeztük tőle, hogy vajon mind a 3 cégtől megveszi-e a télikertet, csak csodálkozott, és nem értette a kérdésünket. Pedig a kérdés indokolt volt, hiszen az a 2 cég, aki nem kap megrendelést, ők is elvégezték a munkájukat.

Kimentek, szakmai tanácsokat adtak, felmértek, terveztek és ajánlatot adtak. Mindezért bért fizettek a dolgozóiknak, üzemanyagot, és eszközöket vettek, szóval költségeik voltak. Vajon ki fizeti meg ezeket? Nos, nem nehéz kitalálni, hogy a következő érdeklődő, akiből vevő lesz. 

Lehet, hogy annál a cégnél, akit ez az érdeklődő nem választott, éppen Ön lesz a KÖVETKEZŐ VEVŐ? Mi a magunk részéről nem akarjuk a vevőinkkel kifizettetni azokat a költségeket, amiket a nem vásárló érdeklődőkre költenénk. Szerintünk ez így tisztességes. Ön egyetért ezzel? (A cikk cégén lévő szavazat gombbal elmondhatja véleményét. Köszönjük.) 

Ingyenes télikert felmérés helyett:

Előbb döntse el, milyen termékre van szüksége!

Mivel napi 4-5 megkeresést kapunk, nem is tudnánk mindenkit felkeresni, mert minden erőnket a megkeresések feldolgozására kellene fordítanunk, így nem lenne elég időnk a vevőinkre.

Ennek viszont a munkánk minősége látná kárát, ami pedig elégedetlen ügyfeleket szülne. Senki nem engedheti meg magának, hogy elégedetlen vevői legyenek a nem vásárlók miatt. Hiszen mindenki a VEVŐIBŐL él, nem pedig az ÉRDEKLŐDŐIBŐL.

Vagyis azt tanácsoljuk, hogyha egy cég minden ellenszolgáltatás nélkül felmér, tervez és ajánlatot ad, akkor gondoljon arra, hogy az ajánlati árban benne vannak a cég nem vásárló érdeklőinek is a költségei, így Ön mindenképpen többet fizet annál, mint amennyi ellenértéket kap.

Hogyan érdemes télikert ajánlatot és felmérést kérnie?  A következő cikkünkből megtudhatja itt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Kiváló minősítést kaptak a Solarlux télikertjei
2016-09-06

Kiváló minősítést kaptak a Solarlux télikertjei

A Focus Money gazdasági magazin "Üvegpalotában lakni” elnevezésű tesztjében vezető német télikertgyártókat vizsgált, melyen a Solarlux KIVÁLÓ minősítést kapott.

Olvasson tovább
Különleges erkélyajtók, egyedi teraszbeépítések- VIDEÓ
2016-04-04

Különleges erkélyajtók, egyedi teraszbeépítések- VIDEÓ

Sok érdeklődőnk kéri, hogy mutassuk meg egyszerűen a Solarlux nyílászárók működését. Végre elkészült szinkronizált videónk, amiből néhány perc alatt megtudja, miben rejlik zsenialitásuk.

Olvasson tovább
Télikert referencia: Amikor az összkép megtervezett
2021-04-27

Télikert referencia: Amikor az összkép megtervezett

A lakótélikert építésének egyik oka lehet az, hogy további élettérrel szeretnénk bővíteni az otthonunkat. Ez értelemszerűen ebben az esetben utólag jut eszünkbe, amikor már jobban rálátunk arra, hogy mire lenne igényünk még.

Olvasson tovább