Esettanulmány- Házbővítés télikerttel

2014-04-03

Mindig örülünk annak, ha valaki konkrét elképzelésekkel érkezik hozzánk, hiszen így sokkal könnyebb megtalálni számára a megfelelő megoldást.

Ebben az esetben a tulajdonos azzal keresett meg minket, hogy régóta szeretett volna világos belső teret kialakítani, ahol az időjárás viszontagságaitól függetlenül mindig élvezheti a természet közelségét. Tervei magvalósítását a családi ház régóta tervezett felújítása és átépítése tette lehetővé. 

Télikerttel bővül a ház

A megépített Solarlux Akzent Plus télikertet a ház szerves részeként alakítottuk ki amivel  jelentősen bővítettük a belső teret. Maga a télikert egy Akzent Plus üvegtető rendszerből és egy SL 80 harmonika nyílászárókból áll.

Utóbbinak köszönhetően nyáron nem lesz szauna a télikertből, mivel lehetővé teszi a homlokzat teljes kinyitását. A nyílászárókat háromrétegű melegperemes üvegezéssel láttuk el, melyek tökéletes hőszigetelést és állandó kellemes közérzetet biztosítanak.

A nyári napsütés ellen Markilux 8800 és pergola 110 típusú árnyékolókat alkalmaztunk. A télikert egy belső szellőző rendszert is kapott, figyelembe véve hogy a Solarlux Akzent Plus tető teljes magassága 4600 mm.

A homlokzatot egy öt szárnyú kifelé nyíló Solarlux harmonika ajtó uralja, míg a hátsó fronton egy különleges kétszárnyú harmonika ajtó lett beépítve a helytakarékosság miatt.

Köszönjük a munkánk elismerését jelentő kézfogást.

A Solarlux Akzent Plus télikertekről ezen az oldalunkon olvashat bővebben.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Meghívjuk a Solarlux télikertgyártó bemutatótermébe
2016-10-25

Meghívjuk a Solarlux télikertgyártó bemutatótermébe

Jöjjön el egy lélegzetelállító utazásra a Solarlux 3000 m2-es télikert kiállító termébe. A technika segítségével beleülhet minden Solarlux télikertbe és áthaladhat minden Solarlux harmonika ajtón. Ne késlekedjen, indulás!

Olvasson tovább
Különleges erkélyajtók, egyedi teraszbeépítések- VIDEÓ
2016-04-04

Különleges erkélyajtók, egyedi teraszbeépítések- VIDEÓ

Sok érdeklődőnk kéri, hogy mutassuk meg egyszerűen a Solarlux nyílászárók működését. Végre elkészült szinkronizált videónk, amiből néhány perc alatt megtudja, miben rejlik zsenialitásuk.

Olvasson tovább
Télikert referencia: Amikor az összkép megtervezett
2021-04-27

Télikert referencia: Amikor az összkép megtervezett

A lakótélikert építésének egyik oka lehet az, hogy további élettérrel szeretnénk bővíteni az otthonunkat. Ez értelemszerűen ebben az esetben utólag jut eszünkbe, amikor már jobban rálátunk arra, hogy mire lenne igényünk még.

Olvasson tovább