Modern teraszbeépítések -Télikertek és üvegteraszok

2014-04-17

Ha már jobban beleásta magát a teraszbeépítés témakörébe, akkor tapasztalhatta, hogy sokféle télikert  és üvegterasz típus valósítható meg. A Solarlux esetében is számtalan tetőforma és alaprajzi kivitel közül választhatunk, de az alábbiakban csak a legfőbb tulajdonságokat és funkciókat foglaltuk Önnek csokorba.

Üvegterasz, vagy télikert? Mi a különbség?

A télikertek és üvegteraszok alapvető különbségét (a hőszigetelési értékükön túl) a különböző kivitelű tetőrendszerekkel jellemzhetjük. De csoportosíthatjuk őket a tető formája, a felhasznált profilok design-ja és a felhasznált alapanyagok fajtája szerint is.

Ha az üvegtetőt, akár utólagosan is, függőleges üvegezéssel határoljuk, akkor  végeredményül üvegteraszt, vagy télikertet kapunk. Hőszigetelt rendszerek esetén télikertről, hőszigetelés nélküli rendszerek esetén pedig üvegteraszról beszélünk.

Függőleges üvegezést többfajta kivitel közül is választhatunk. A mindenkori tetőtípustól függően kérhetünk toló- és nyíló oldalfalakat, üveg harmonika ajtókat, tolóajtókat, vagy fix üvegezéseket is.

A kínálatot számtalan, a rendszerhez integrált kiegészítő teszi teljessé. Többek között választhatunk különböző árnyékolási megoldásokat, tetőszellőzőt, hősugárzókat, a bordákba integrált világítást, valamint elektronikus klíma és légecsre szabályozást is.

Mi a helyzet a télikertek és az üvegteraszok árnyékolásával?

Az üvegtető árnyékolása rendszerint motoros mozgatású és távvezérelhető. Az árnyékolást mozgató automatika a beállított fény, hőmérséklet, szélerősség és csapadékmennyiség függvényében ki-be mozgatja az árnyékolást.

Mindezt a tetőre szerelt meteorológiai állomás teljesen automatikusan, rádióvezérléssel irányítja, így egyetlen zavaró kábelre sincs szükség.

Ha ilyen jellegű teraszmegoldásban gondolkozik, vagy ha nem tudja, milyen irányba induljon el a terasztervezéssel kapcsolatban, keresse fel az alábbi linken található oldalunkat. 

 


Ki, és miért írta ezt a cikket?

Faragó Attila vagyok, a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió egyik vezető értékesítője, a teraszbeépítések, télikertek és a teraszfedések specialistája. Több, mint 20 éve foglalkozom beltéri és kültéri nyílászárókkal.

A célom az, hogy ráébresszem azokat, akik belevágnak az élettérbővítés ezen formájába, hogy mennyire fontos az átgondolt és alapos tervezés ahhoz, hogy elégedettek legyenek a végeredménnyel. Hogy amikor végül boldogan ücsörögnek a teraszon a kávéjukkal, azt mondhassák: Imádjuk, jól döntöttünk!

Ha személyesen szeretne kérdezni tőlem, küldjön e-mailt a telikert@mantu.hu címre.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Különleges erkélyajtók, egyedi teraszbeépítések- VIDEÓ
2016-04-04

Különleges erkélyajtók, egyedi teraszbeépítések- VIDEÓ

Sok érdeklődőnk kéri, hogy mutassuk meg egyszerűen a Solarlux nyílászárók működését. Végre elkészült szinkronizált videónk, amiből néhány perc alatt megtudja, miben rejlik zsenialitásuk.

Olvasson tovább
Télikertépítés - az ötlettől a megvalósulásig
2015-10-21

Télikertépítés - az ötlettől a megvalósulásig

Egy télikert építését rendszerint nem hirtelen ötlettől vezérelve valósítjuk meg. Az alábbiakban bemutatjuk milyen lépéseken át jutunk el az ötlettől a megvalósulásig.

Olvasson tovább
Meghívjuk a Solarlux télikertgyártó bemutatótermébe
2016-10-25

Meghívjuk a Solarlux télikertgyártó bemutatótermébe

Jöjjön el egy lélegzetelállító utazásra a Solarlux 3000 m2-es télikert kiállító termébe. A technika segítségével beleülhet minden Solarlux télikertbe és áthaladhat minden Solarlux harmonika ajtón. Ne késlekedjen, indulás!

Olvasson tovább