Üvegtetőt kedvező áron? Igen!

2015-07-14

Ha már eldöntötte, hogy a teraszfedését üvegtetővel szeretné megvalósítani, és nincs szüksége szél, vagy csapódó esővel szembeni védelemre, akkor mutatunk egy okos, és költséghatékony megoldást.

A Solarlux vadonatúj fejlesztésű Anova típusú üvegtetője azért különleges termék, mert mondjuk így: polcról levehető. Általában az üvegtetők, az üvegteraszok és a lakótélikertek megvalósítása alapos tervezést, még alaposabb felmérést, valamint pontos műszaki kidolgozást igényel (falcsatlakozások, alapzat stb.).

Univerzális üvegtető univerzális teraszokhoz

Azonban nem minden terasz egyedi eset (még ha az is), vannak olyan helyzetek, amikor az egyenmegoldás ideálisan alkalazható. És ha egy ilyen termék esetén csökkentjük a műszaki variációs lehetőségek számát (standardizáljuk a terméket), akkor a változatlan minőség mellett kedvezőbb árat érhetünk el.

Az Anova üvegtető tervezője abból indult ki, hogy a legtöbb teraszfedés alapterülete téglalap, vagy négyzet alakú. Ezért arra jutott, hogy nyugodtan lemondhat az egyedi alakzatok megvalósítása érdekében a többi Solarlux tetőnél alkalmazott bonyolult műszaki megoldások egy részéről. 

Teraszfedés üvegtetővel, oldalsó (szél elleni) védelem nélkül

Sok terasztulajdonos számára csak az eső elleni védelem fontos, így a tervező számára könnyebbséget jelentett, hogy a hagyományos Solarlux üvegtetők alapfelszereltségét jelentő, oldalfalakkal való bővíthetőséget itt nem kellett biztosítania. Ez pedig nagyban leegyszerűsítette a műszaki követelményeket (pl. statikai).

Ugyanakkor nagyon fontosak maradtak a design szempontok, azaz, hogy a megépített teraszfedés emelje az épület esztétikai megjelenését. Ezt a célt szolgálja a nagyértékű, könnyed és modern megjelenésű alulmínium konstrukció, mely opcionálisan design furatokkal is rendelhető.

A funkcionalitást és a használati értéket növeli a nyitható változat, amelynél a tető felületének a fele kézzel egyszerűen eltolható, így jobb légmozgást biztosíthatunk a teraszon.

Kedvezőbb szerelési költségekkel

Az üvegtetők építésénél nem elhanyagolható költségtényező a szerelés. A tervezés során ennek a csökkentése is fontos szempont volt. Végül oly mértékben sikerült legyszerűsíteni az Anova üvegtető szerelését, hogy azt bárki képes, mindenféle szakmai képzettség nélkül önmaga is elvégezni.

Ha mégis velünk szeretné felépíttetni a tetőt, akkor is közel 70-80%-os költségcsökkenést érhet el például egy Atrium üvegtető szereléséhez képest.

A fenti képen az Anova üvegtető esővetővel ellátott kivitelét látja, de válaszhatja ereszcsatornával is. 

Összességében azt tudom mondani, hogy ez egy remek megoldás, ha műszaki- tervezési szempontból nincs szüksége semmi különlegesre. Hiszen miért fizetne többet, annál, mint amire szüksége van?

Az Anova tető minden részletében a Solarlux más termékeknél már megismert kiváló minőségét képviseli, ennek megfeleően a piaci kínálatban árban továbbra sem a legolcsóbb üvegtető lesz a piacon. Azonban a Solarlux kínálatában mindenképpen a legkedvezőbb árcédulával rendelkezik.  

Ha érdekli ez a megoldás, vagy ha nem tudja, milyen irányba induljon el a terasztervezéssel kapcsolatban, keresse fel az alábbi linken található oldalunkat. 

 

 


Ki, és miért írta ezt a cikket?

Faragó Attila vagyok, a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió egyik vezető értékesítője, a teraszbeépítések, télikertek és a teraszfedések specialistája. Több, mint 20 éve foglalkozom beltéri és kültéri nyílászárókkal.

A célom az, hogy ráébresszem azokat, akik belevágnak az élettérbővítés ezen formájába, hogy mennyire fontos az átgondolt és alapos tervezés ahhoz, hogy elégedettek legyenek a végeredménnyel. Hogy amikor végül boldogan ücsörögnek a teraszon a kávéjukkal, azt mondhassák: Imádjuk, jól döntöttünk!

Ha személyesen szeretne kérdezni tőlem, küldjön e-mailt a telikert@mantu.hu címre.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Teraszbeépítés témában
Mivel fedhetem le a teraszomat?
2015-07-03

Mivel fedhetem le a teraszomat?

A terasz eső elleni védelmének legegyszerűbb és legelterjedtebb megoldásai a polikarbonát lemezekkel vagy a fix épített tetővel (cserép. pala, stb.) történő fedés. Ezek bár kétségkívül elterjedt megoldások, mégsem biztos, hogy elégedettek leszünk velük. É

Olvasson tovább
Így hosszabbíthatja meg a terasz szezont!
2017-03-21

Így hosszabbíthatja meg a terasz szezont!

Egy Solarlux 3 évszakos üvegterasz megváltoztatja a teraszhasználatot, és könnyebbé teszi az Ön életét. Nézze meg videónkat, hogyan.

Olvasson tovább
Hőszigetelt és hőszigetelés nélküli erkélybeépítés, erkélyüvegezés
2014-04-03

Hőszigetelt és hőszigetelés nélküli erkélybeépítés, erkélyüvegezés

Szerencsére ma már nem csak a kerttel rendelkező családi ház tulajdonosok élvezhetik az időjárási viszontagságoktól védett teraszok előnyeit. Így teheti használhatóvá teraszát egy társasházban.

Olvasson tovább