Teraszbeépítés olcsóbban

2014-11-28

Ha Ön is teraszbeépítésre adta a fejét, akkor már biztosan kiolvasta a fél internetet, hogy milyen teraszfedési megoldások léteznek. Már tudja, mi fán terem a pergola, az üvegtető, a polikarbonát fedés, az üvegterasz, vagy a télikert. (Ha még terasz szűznek számít, akkor talán előbb ezt a cikkünket érdemes előbb elolvasnia.)

Így azt is tudja, hogy az üvegből és alumíniumból készült teraszbeépítések, mint az üvegterasz, vagy a télikert a magas árkategóriájú megoldások közé tartoznak, hiszen főként prémium osztályú termékekről van szó. Kivéve, amit olcsón hamisítanak, de ez más lapra tartozik.

Az általunk forgalmazott Solarlux üvegtetőket többségében SL25 lapozható oldalfalakkal szereljük, főként, ha nagy lapmagasságra van szükség. Azonban más lehetőséget is tudunk ajánlani, amivel kedvezőbb lehet az ajánlata végösszege.

Ezzel csökkentheti egy üvegterasz beruházási költségét

Ha a lapozható oldalfalak helyett eltolható kivitelt választ (SL22), akkor jelentős költség csökkentést ér el az üvegtető árában. Ugyanis az SL22 lehetővé teszi a ferde síkú tetőszerkezethez való csatlakozást külső traverz alkalmazása nélkül.

A ferdesíkú üveglapoknak hála, az SL22 eltolható üvegfal szinte mindenhol bevethető, ahol a padozat és a tető között végigfutó üvegezésre van szükség.

Az SL22 eltolható üvegrendszer az eddigieknél is szélesebb átjárhatóságot teremt és még több fényt juttat az otthonába. A belül elhelyezett oldalsó traverzeknek köszönhetően az üveget vezető sínek kívülről szinte láthatatlanok.

A felhasznált szerkezeti elemek magas minősége pedig maximális működtetési komfortot és hosszú élettartamot biztosítanak.

Solarlux üvegterasz SL 22 üvegezéssel

Az SL 22 eltolható üvegfal elsősorban az üvegtetők oldalsó lezárására használható, ahol max. 5,6 m hosszban képes szél és eső elleni védelmet nyújtani. Ha a terasz elülső oldalán, vagy, ha a hosszabb oldal mentén szeretnénk védekezni a széltől és az esőtől, akkor továbbra is az SL25 XL lapozható üvegrendszert ajánljuk.

Solarlux üvegterasz SL 25XL üvegezéssel

Ha érdekli ez a megoldás, vagy ha nem tudja, milyen irányba induljon el a terasztervezéssel kapcsolatban, keresse fel az alábbi linken található oldalunkat. 

 

 


Ki, és miért írta ezt a cikket?

Faragó Attila vagyok, a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió egyik vezető értékesítője, a teraszbeépítések, télikertek és a teraszfedések specialistája. Több, mint 20 éve foglalkozom beltéri és kültéri nyílászárókkal.

A célom az, hogy ráébresszem azokat, akik belevágnak az élettérbővítés ezen formájába, hogy mennyire fontos az átgondolt és alapos tervezés ahhoz, hogy elégedettek legyenek a végeredménnyel. Hogy amikor végül boldogan ücsörögnek a teraszon a kávéjukkal, azt mondhassák: Imádjuk, jól döntöttünk!

Ha személyesen szeretne kérdezni tőlem, küldjön e-mailt a telikert@mantu.hu címre.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Teraszbeépítés témában
Így hosszabbíthatja meg a terasz szezont!
2017-03-21

Így hosszabbíthatja meg a terasz szezont!

Egy Solarlux 3 évszakos üvegterasz megváltoztatja a teraszhasználatot, és könnyebbé teszi az Ön életét. Nézze meg videónkat, hogyan.

Olvasson tovább
Mivel fedhetem a teraszomat 2. rész: Bioklimatikus pergola vagy üvegtető
2021-04-07

Mivel fedhetem a teraszomat 2. rész: Bioklimatikus pergola vagy üvegtető

Ha beírja a google keresőbe, hogy teraszfedés, akkor rengeteg találat közül válogathat, kezdve a polikarbonát tetőtől, a pergolákon át az épített, és üvegtetőkig bezárólag. A polikarbonát fedésekről már írtam egy másik cikkben, így most a pergolákról és a

Olvasson tovább
Mivel fedhetem le a teraszomat?
2015-07-03

Mivel fedhetem le a teraszomat?

A terasz eső elleni védelmének legegyszerűbb és legelterjedtebb megoldásai a polikarbonát lemezekkel vagy a fix épített tetővel (cserép. pala, stb.) történő fedés. Ezek bár kétségkívül elterjedt megoldások, mégsem biztos, hogy elégedettek leszünk velük. É

Olvasson tovább