Teraszfedés esettanulmány: Modern fa gerendás üvegterasz szélvédett terasz kialakításához

2021-02-25

Teraszfedés: Solarlux Aura fa gerendás üvegtető és SL25 lapozható oldalfal

Egy épület számtalan módon varázsolhat el minket, legyen az egy különleges homlokzat, egy rendhagyó tetőforma, vagy akár az extravagáns, vagy egyedi építészeti stílusánál fogva.

Azonban a koherens összkép érdekében, akármilyen stílusú is az otthonunk,  a külső megjelenésnek és a később hozzáépített télikertnek, teraszfedésnek stílusban is passzolniuk kell egymáshoz. 

Az Északi-tenger partjához közel fekvő családi ház tulajdonosai az épület vidéki stílusa miatt választották a Solarlux Aura hőszigetelés nélküli télikertjét. A belül fekvő fa gerendák valóban jól illeszkednek a ház építészeti stílusához, a külső alumínium borítás pedig kellő stabilitást és tartósságot biztosít, amire bizony szüksége lesz a teraszfedésnek, köszönhetően a helyi időjárási körülményeknek.

Teraszfedés Solarlux Aura fa gerendás üvegterasszal

 

Az 1948-ban épült családi ház egy idilli vidéki miliő közepén található, nem messze az Északi-tengertől. Annak érdekében, hogy a teraszukat tavasszal és ősszel is használhassák, a család olyan teraszfedést szeretett volna, amely védelmet biztosít az erős északi szél ellen.

Mivel a panorámát semmiképpen nem szerették volna kizárni, így mindenképpen valamilyen oldalsó üvegezésben gondolkoztak. Ezen felül szerették volna, ha a fő épület vidékies stílusa visszaköszön a teraszbeépítés megjelenésében is.

A különböző terasz megoldások megtekintése után végül a Solarlux Aura üvegterasza mellett döntöttek. Ugyanis a mozgatható homlokzati megoldásokat és teraszbeépítéseket gyártó Solarlux a legkülönfélébb teraszfedéseket kínálja, különböző anyagokkal, különböző formákkal és számos méretben.

Az Aura üvegtető kétféle szempontból is természetes megoldásnak számít, egyrészt mert a tető belső oldalán lévő fa gerendák élő, meleg és természetes megjelenéssel bírnak, másrészt pedig az alumínium burkolatok védik a külső oldalt az időjárás viszontagságaitól. Így az Aura üvegterasz tökéletesen illeszkedik a környezetbe, és a sós tengeri levegő ellenére sem károsodik a szerkezet.

Teraszfedés Solarlux Aura hőszigetelés nélküli télikert

 

Elegáns és természetes teraszfedés kitűnő stabilitással

A laminált lucfenyőből készült vékony profilok és a belső gerendák kialakítása nemcsak elegánssá és természetessé teszik a félnyeregtetőt, de nagyfokú méretstabilitást is biztosítanak.

Így a tetőrendszer kiváló belső statikával rendelkezik. A vízelvezetés a bordák belsejében, illetve a szaruk és az osztóbordák között történik. A vastaglazúr, amivel a fát lekezelik a közbenső és a felső rétegben garantálja az időjárás állóságot, a tartós rugalmasságot és a könnyű tisztíthatóságot.

Mint szinte minden Solarlux üvegtető, így az Aura is kiegészíthető függőleges, mozgatható üvegelemekkel, azaz széltől és időjárástól teljesen védett üvegházzá bővíthető. Ez a funkció ebben az esetben különösen fontos volt az erős északi-tengeri szél miatt.

A Solarlux SL 25 lapozható üvegfal rendszerével az üvegelemeket egyszerűen oldalra lehet tolni és 90 fokos szögben a falhoz lehet fordítani. Tehát a nyári hónapokban az üvegtáblák kinyitásával a terasz alaposan átszellőztethető. Ráadásul a keret nélküli kivitelnek köszönhetően, nyugodtan élvezhetik a gondozott kert és a tó látványát is.

További információkat ezen az oldalon talál a Solarlux Aura hőszigetelés nélküli télikertjéről.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Teraszbeépítés témában
Teraszbeépítés olcsóbban
2014-11-28

Teraszbeépítés olcsóbban

Az első tolható üvegfalrendszer, mely lehetővé teszi a ferde síkú tetőszerkezethez való csatlakozást külső traverz alkalmazása nélkül, ami az üvegtető árában jelentős költségcsökkenést jelent. További részletek itt.

Olvasson tovább
Melyiket válasszam: Bioklimatikus pergola, vagy árnyékolt üvegtető?
2022-06-28

Melyiket válasszam: Bioklimatikus pergola, vagy árnyékolt üvegtető?

Már többször, több helyen írtunk erről a témáról, de még mindig akad olyan szempont, amit érdemes jobban kiveséznünk.

Olvasson tovább
Mivel fedhetem a teraszomat 2. rész: Bioklimatikus pergola vagy üvegtető
2021-04-07

Mivel fedhetem a teraszomat 2. rész: Bioklimatikus pergola vagy üvegtető

Ha beírja a google keresőbe, hogy teraszfedés, akkor rengeteg találat közül válogathat, kezdve a polikarbonát tetőtől, a pergolákon át az épített, és üvegtetőkig bezárólag. A polikarbonát fedésekről már írtam egy másik cikkben, így most a pergolákról és a

Olvasson tovább