Minden teraszbeépítés ugyanolyan? Csak amennyire minden autó

2017-06-19

A legtöbb terasztulajdonos előbb utóbb eljut arra a felismerésre, hogyha nem tesz valamit a terasza időjárás elleni védelme érdekében, akkor a szélsőségesen változó időjárás miatt egyre kevesebb alkalommal tudja majd azt használni. 

Így aztán egyre több ajánlatkérést kapunk arra, hogy adjunk ajánlatot üvegtetőre, üvegteraszra, teraszárnyékolásra, vagy éppen télikertre.  A legtöbb ajánlatkérésről az első pillanatra látszik, hogy az ajánlatkérő nem igazán van tisztában a különböző védelmi rendszerek előnyeivel és hátrányaival, még kevésbé azok árvonzatával. 

Milyen teraszbeépítésre kérjen árajánlatot?

Mondhatnám, hogy leginkább arra, amit szeretne megvalósítani. Henry Ford mondta egyszer:

"Ha megkérdeztük volna az embereket, hogy mit szeretnének, gyorsabb lovakat akartak volna."

Azonban, és ezt most nem rosszindulattal mondom, az emberek többségének fogalma sincs, hogy mit szeretne, amikor teraszbeépítést keres. Ajánlott valamit a szomszéd, ilyen van a Pistiéknél, a vejem jobban tudja, az ablakos Bandi meg végképp.

A legfőbb bizonyíték erre a Teraszvarázsló alkalmazásunk használata után kapott megoldási javaslatokra érkező reakciókban található. A legtöbb esetben ugyanis nem azt a terméket találja az érdeklődő az ajánlatban, amit várt.

Pedig az alkalmazás a kérdésekre adott válaszok alapján azt a terméket ajánlja, ami a megfogalmazott elvárásoknak a legmegfelelőbb. Ha valaki úgy érzi, hogy más árat és terméket kapott mint amit várt, akkor nincs tisztában azzal, hogy mire is van szüksége. Vagy nagyon más árkategóriában képzeli el a megvalósítást, de ez már egy másik kérdés.

Egyébként ez nem baj, hiszen talán megvilágosodottnak kellene lennünk, ha mindig minden helyzetben tudnánk, hogy pontosan mit is akarunk. És éppen ezért készítettük a Teraszvarázslót, hogy segíthessünk Önnek abban, hogy ezt meg tudja fogalmazni.

Ugyanakkor azt is elárulom, ha könnyen 'megszülhető', csípőből kockás papírra jegyzetelt megoldást és árakat szeretne, akkor semmiképpen ne töltse ki újra Teraszvarázslónkat, mi nem tudunk így dolgozni. És nem is szeretnénk.

Szerintem érdemes egy fél órát rászánnia a kérdésekre, mert segítenek átgondolni, hogy mikor, milyen rendszerességgel, és milyen időtartamban szeretné használni a teraszát. És ez nem olyan, mint a Mekiben a nagyobb menüben is adhatom életérzés, ha mindent beikszel, mindenre is fog árat kapni.  

Néhány tipikus hiba a teraszbeépítési ajánlatkérésekben:


  • Ha csak gyenge esőig szeretné használni a teraszát, ne várja, hogy csak üvegtetőre fog árajánlatot kapni. (mert oldalfalak is lesznek benne) 
  • Ha azt írja hogy télen is szeretné használni a télikertjét, ne csodálkozzon ha a legdrágább hőszigetelt verzióra kap ajánlatot. (Teljes értékű lakótélikertekről beszélünk, nem virágtárolóról.)
  • Ha a tűző nap ellen szeretne védekezni, de beírja, hogy szeles időben is szeretné használni a teraszt, akkor ne csodálkozzon, ha nem karos textilárnyékolóra kap ajánlatot.
  • Ha csak évi 20-30 napot akar a teraszon tölteni, akkor valószínűleg nincsen szüksége napvédelmen kívül más védelmi eszközre.

Sajnos nincsen időnk mindenkivel részletekbe menően átbeszélni, hogy ki hol hibázott. Javasoljuk, hogyha nem azt kapta, amit várt akkor olvassa el "A terasztervezés lépésről lépésre" című írásunkat. Itt részletesen elmagyarázzuk, azokat a szempontokat , amiket figyelembe kell vennie a választáshoz.

TERASZTERVEZÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Ha ezt megtette, akkor töltse ki újra a Teraszvarázslót és biztosíthatjuk, az eredmény közelebb lesz az elképzeléséhez. Ha mégsem, akkor pedig keressen fel bennünket , hogy személyesen átbeszélhessük az elképzeléseit és közösen kidolgozzuk az Önnek tetsző megoldást.

 


Ki, és miért írta ezt a cikket?

Faragó Attila vagyok, a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió egyik vezető értékesítője, a teraszbeépítések, télikertek és a teraszfedések specialistája. Több, mint 20 éve foglalkozom beltéri és kültéri nyílászárókkal.

A célom az, hogy ráébresszem azokat, akik belevágnak az élettérbővítés ezen formájába, hogy mennyire fontos az átgondolt és alapos tervezés ahhoz, hogy elégedettek legyenek a végeredménnyel. Hogy amikor végül boldogan ücsörögnek a teraszon a kávéjukkal, azt mondhassák: Imádjuk, jól döntöttünk!

Ha személyesen szeretne kérdezni tőlem, küldjön e-mailt a telikert@mantu.hu címre.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Teraszbeépítés témában
Teraszfedés esettanulmány: Modern fa gerendás üvegterasz szélvédett terasz kialakításához
2021-02-25

Teraszfedés esettanulmány: Modern fa gerendás üvegterasz szélvédett terasz kialakításához

Ha teraszfedést szeretnénk, a koherens összkép érdekében, akármilyen stílusú is az otthonunk, a külső megjelenésnek és a később hozzáépített télikertnek, üvegtetőnek stílusban is passzolniuk kell egymáshoz.

Olvasson tovább
Így hosszabbíthatja meg a terasz szezont!
2017-03-21

Így hosszabbíthatja meg a terasz szezont!

Egy Solarlux 3 évszakos üvegterasz megváltoztatja a teraszhasználatot, és könnyebbé teszi az Ön életét. Nézze meg videónkat, hogyan.

Olvasson tovább
A teraszbeépítés legfontosabb kérdése
2015-09-14

A teraszbeépítés legfontosabb kérdése

Ha már az Ön fejében is motoszkál a gondolat, hogy jó lenne beépíteni a teraszát, akkor mindenképpen ennek a kérdésnek a megválaszolásával kezdje a tervezést.

Olvasson tovább