Alumínium és fa üvegtetők


Közepes és nagy méretű teraszok eső és hó elleni védelme

Max. 9000 x 6000 mm méretű, keleti és északi fekvésű teraszok eső elleni védelmére, ahol nincs szükség az árnyékolásra. Kiegészíthető szél és csapódó eső elleni védelemmel, valamint integrált világítással és hősugárzókkal. Opcionálisan üvegterasszá alakítható

Inspirációk


Mantu teraszvédelmi fokozat 2:


E teraszmegoldás által nyújtott időjárás elleni védelmek és azok hatékonysága:

 

 AlapkivitelOpciós kiegészítőkkel
Magasan álló nap0%60%
Alacsonyan álló nap0%0%
UV0%100%
Eső100%100%
Csapódó eső oldalról0%20%
Szél0%20%-50%
Belátás elleni védelem0%100%
Hőmérséklet0%20%

 Rendszer leírás

A fedetlen nagyméretű teraszok eső elleni védelmének műszakilag tökéletes és építészetileg igényes megoldása. Alkalmazása elsősorban ott javasolható, ahol a terasz használata a meleg, napos nyári időszakban főleg a reggeli és esti órákra korlátozódik, míg nyár elején (késő tavasz) és végén (kora ősz) csak a napos időszakokban használnánk. Az üvegtetők védelmet nyújtanak a csendes tartós eső elől. A csapódó eső és szél elleni védelmi funkció valamint a napsugárzás elleni védelem az opciós kiegészítőkkel közepes mértékben növelhető.

Beruházási igény: Bruttó 1.550.000,- Ft-tól (4,5 x 3m)

TERASZVARÁZSLÓ alkalmazásunkkal ellenőrizze le, hogy ez a megoldás megfelel-e az Ön által elképzelt használati módnak!

TERASZVARÁZSLÓ

 

Opcionális kiegészítők

Mantu hővédő üvegezés tetőbe

Hővédő üvegek alkalmazásával a sugárzás 60%-a is kiszűrhető. Az ilyen üvegezések hátránya, hogy akkor is megakadályozza a napsugárzás áthaladását, amikor hűvösebb időben szükség lenne arra.

Mantu üveg alatti baldachin árnyékolás

A legegyszerűbb üveg alatti árnyékolás, ami jó hatásfokkal csökkenti az átjutó hőt. Hátránya, hogy nem mobil és igen szélérzékeny.

Markilux 790 oldalsó árnyékoló

A Markilux 790 textilárnyékoló kiválóan alkalmas az alacsonyan álló nap ill. az oldalról érkező napsugárzás elleni védekezésre. Védelmet nyújt továbbá a kéretlen leskelődőktől és a gyenge, max 37km/h órás fuvallatoktól is.

Solarlux traverz üvegezés

Az oldalsó üveg alatti rész üvegezése révén nagyban csökkenthető az oldalról beverő eső. Hővédő, színezett üveg alkalmazása a lenyugvó nap ellen is védelmet nyújthat.

Markilux hősugárzó

A Markilux hősugárzók kellemes meleget biztosítanak a teraszon a hűvösebb estéken. Az időjárásálló, porszórt alumínium ház természetesen az árnyékoló színében rendelhető. A hősugárzó kb. 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt a hagyományos gázmelegítőkkel szemben. 1400 W vagy 2000 W teljesítménnyel rendelhető. A kényelmes működtetésről az opcionálisan igényelhető távirányító gondoskodik.

Mantu fix oldalsó üvegezés

Az egyedi, acél vagy alumínium szerkezetben rögzített üvegezések tökéletes szélvédelmet biztosítanak. Az üvegezés lehetőséget ad különböző motívumok megjelenítésére vagy a betekintés megakadályozására.

Solarlux LED világítás

A tetőtípustól függően speciális takarólemezekbe vagy a szarukba integrált fényforrások állnak rendelkezésre, melyekhez rejtett trafók biztosítják az energia ellátást. A Solarlux vezérléssel a fényerősség szabályozható.