Fedett terasz üvegezése


Ez a megoldás szeles és huzatos, esővel áztatott teraszok időjárás elleni védelmére alkalmas az év túlnyomó részében. Napos időben a hőtároló funkciót kihasználva kiválóan hozzájárul a lakások plusz energiával való ellátásához is.

Az üveg oldalfalaknál a használat közben megengedett szélerősség max. 110 km/h, a textilárnyékolóknál 40-50 km/h. Opcionálisan bővíthető oldalsó nap és belátás elleni védelemmel, valamint hősugárzókkal.

Inspirációk


Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés

Terasz beépítés szél és esővédelemhez


A hőszigetelés nélküli terasz beépítés az alábbi időjárás elleni védelmet kínálja. Azonban a teljesség kedvéért megjelöltük, hogy milyen hatékonysággal tudja ezt használni alapkivitelben és opciós kiegészítőkkel.

 AlapkivitelOpciós kiegészítőkkel
Magasan álló nap100%100%
Alacsonyan álló nap0%100%
UV0%100% (97%)
Eső100%100%
Csapódó eső100%100%
Szél100%100%
Belátás elleni védelem0%100%
Hőmérséklet20%40%

 Rendszer leírás - Mozgatható üvegfalak

Fedett teraszok oldalainak lezárására nyitható üveglapokkal és/vagy textilárnyékolókkal a lenyugvó nap és csapódó eső elleni védelem céljából. Az üveglapok mozgatása történhet lapozással és eltolással. A zárt üveglapok 120 km/h szélerősségig nyújtanak megbízható védelmet.

A textilárnyékolók 50 km/h szélsebességig alkalmazhatók. Az üveglapok és a textilárnyékolók együttes alkalmazása védelmet nyújt a lemenő nap sugaraival szemben.

A Solarlux lapozható üvegfalairól itt tudhat meg többet.

A Solarlux eltolható üvegfalairól itt tudhat meg többet.

A Markilux oldalsó árnyékolóiról itt tudhat meg többet.

 

AJÁNLATOT KÉREK

Opcionális kiegészítők

Belső textilárnyékolók

Különböző pliszék és textilrolók alkalmazhatók az üvegtáblák belső felületén. Megakadályozzák nem csak a zavaró napsugárzást, de védelmet nyújtanak a belátás ellen is. A rendkívül széles textilválaszték minden lakberendezési stílushoz megkönnyíti a választást.

Belső zsaluziák

Az alumínium lamellás zsaluziák rendkívül strapabíróak és hosszú élettartamúak. A fokozatnélküli állítási lehetőség kiváló megoldást jelent a bejutó fény mennyiségének szabályozására vagy éppen a belátás megakadályozására.

Markilux hősugárzó

A Markilux hősugárzók kellemes meleget biztosítanak a teraszon a hűvösebb estéken. Az időjárásálló, porszórt alumínium ház természetesen az árnyékoló színében rendelhető. A hősugárzó kb. 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt a hagyományos gázmelegítőkkel szemben. 1400 W vagy 2000 W teljesítménnyel rendelhető. A kényelmes működtetésről az opcionálisan igényelhető távirányító gondoskodik.