Fedett terasz beépítése szél és csapódó eső ellen


Fedett terasz beépítése szél és csapódó eső ellen

Szeles és huzatos, esővel áztatott teraszok időjárás elleni védelmére alkalmas az év túlnyomó részében. Napos időben a hőtároló funkciót kihasználva kiválóan használható a lakások plusz energiával való ellátására is.

Az üveg oldalfalaknál a használat közben megengedett szélerősség max. 110 km/h, a textilárnyékolóknál 40-50km/h. Opcionálisan bővíthető oldalsó nap és belátás elleni védelemmel, valamint hősugárzókkal.

Inspirációk


Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés
Teraszbeépítés, erkélyüvegezés

Mantu teraszvédelmi fokozat 3:


E teraszmegoldás által nyújtott időjárás elleni védelmek és azok hatékonysága:

 

 AlapkivitelOpciós kiegészítőkkel
Magasan álló nap100%100%
Alacsonyan álló nap0%100%
UV0%100% (97%)
Eső100%100%
Csapódó eső100%100%
Szél100%100%
Belátás elleni védelem0%100%
Hőmérséklet20%40%

 Rendszer leírás

Fedett teraszok oldalainak lezárására nyitható üveglapokkal és/vagy textilárnyékolókkal a lenyugvó nap és csapódó eső elleni védelem céljából. Az üveglapok mozgatása történhet lapozással és eltolással. A zárt üveglapok 120 km/h szélerősségig nyújtanak megbízható védelmet.

A textilárnyékolók 50 km/h szélsebességig alkalmazhatók. Az üveglapok és a textilárnyékolók együttes alkalmazása védelmet nyújt a lemenő nap sugaraival szemben.

Beruházási igény SL 20 tolható üvegfal:
Bruttó 290.000,- Ft/fm-től

Beruházási igény Markilux 876 textilárnyékoló:
Bruttó 140.000,- Ft/fm-től (2500mm magasságig)

TERASZVARÁZSLÓ alkalmazásunkkal ellenőrizze le, hogy ez a megoldás megfelel-e az Ön által elképzelt használati módnak!

TERASZVARÁZSLÓ

Rendszer elemek

Opcionális kiegészítők

Belső textilárnyékolók

Különböző pliszék és textilrolók alkalmazhatók az üvegtáblák belső felületén. Megakadályozzák nem csak a zavaró napsugárzást, de védelmet nyújtanak a belátás ellen is. A rendkívül széles textilválaszték minden lakberendezési stílushoz megkönnyíti a választást.

Belső zsaluziák

Az alumínium lamellás zsaluziák rendkívül strapabíróak és hosszú élettartamúak. A fokozatnélküli állítási lehetőség kiváló megoldást jelent a bejutó fény mennyiségének szabályozására vagy éppen a belátás megakadályozására.

Markilux hősugárzó

A Markilux hősugárzók kellemes meleget biztosítanak a teraszon a hűvösebb estéken. Az időjárásálló, porszórt alumínium ház természetesen az árnyékoló színében rendelhető. A hősugárzó kb. 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt a hagyományos gázmelegítőkkel szemben. 1400 W vagy 2000 W teljesítménnyel rendelhető. A kényelmes működtetésről az opcionálisan igényelhető távirányító gondoskodik.