Karos és pergola textilárnyékolások


Közepes és nagy méretű teraszok magasan álló és lenyugvó nap, valamint gyenge eső elleni védelme

Max. 7000 x 4400 mm méretű teraszok védelmére, szélcsendes időben szolgáló tokozott könyökkaros textilárnyékolások, ill. max. 5000 x 6000 mm méretű textilpergolák. A használat közben megengedett szélerősség max. 28-37 km/h. Opcionálisan bővíthető árnyéktoldattal lenyugvó nap elleni védelemhez. Kiegészíthető szél és csapódó eső elleni védelemmel, valamint integrált világítással és hősugárzókkal.

Inspirációk


Mantu teraszvédelmi fokozat 1:


E teraszmegoldás által nyújtott időjárás elleni védelmek és azok hatékonysága:

 

 AlapkivitelOpciós kiegészítőkkel
Magasan álló nap100%100%
Alacsonyan álló nap0%100%
UV100% (97%)100% (97%)
Eső10%100%
Csapódó eső0%0%
Szél0%20%-50%
Belátás elleni védelem0%100%
Hőmérséklet0%20%

 Rendszer leírás

A fedetlen nagyméretű teraszok alapszintű védelmének műszakilag tökéletes és építészetileg igényes megoldása. Alkalmazása elsősorban ott javasolható, ahol a terasz használata a meleg, napos nyári időszakra korlátozódik. Az eső és szél elleni védelmi funkció az opciós kiegészítőkkel kis mértékben növelhető. A tokozott napellenzők hosszú élettartamúak, minimális karbantartást igényelnek.

Beruházási igény: Bruttó 1.150.000,- Ft-tól (4mx3m)

TERASZVARÁZSLÓ alkalmazásunkkal ellenőrizze le, hogy ez a megoldás megfelel-e az Ön által elképzelt használati módnak!

TERASZVARÁZSLÓ

 

Rendszer elemek

Opcionális kiegészítők

Markilux Perla textilkivitel

A karos textilárnyékolók alapkivitelű Sunvas ill. Sunsilk textilkollekciói csak rövid ideig tartó vagy gyenge esőben vízállóak. A felár ellenében rendelhető Sunvas Perla és Sunsilk Perla FR kivitel teljesen vízálló.

Markilux 790 oldalsó árnyékoló

A Markilux 790 textilárnyékoló kiválóan alkalmas az alacsonyan álló nap ill. az oldalról érkező napsugárzás elleni védekezésre. Védelmet nyújt továbbá a kéretlen leskelődőktől és a gyenge, max 37km/h órás fuvallatoktól is.

Markilux árnyéktoldatok

Mind a karos árnyékolókra, mind a pergola árnyékolóra rendelhető kiegészítő árnyéktoldat, mely kiváló védelmet nyújt az alacsonyan álló nap sugárzása ellen. Különösen nyugati tájolású teraszokon nélkülözhetetlen.

Markilux hősugárzó

A Markilux hősugárzók kellemes meleget biztosítanak a teraszon a hűvösebb estéken. Az időjárásálló, porszórt alumínium ház természetesen az árnyékoló színében rendelhető. A hősugárzó kb. 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt a hagyományos gázmelegítőkkel szemben. 1400 W vagy 2000 W teljesítménnyel rendelhető. A kényelmes működtetésről az opcionálisan igényelhető távirányító gondoskodik.

Mantu fix oldalsó üvegezés

Az egyedi, acél vagy alumínium szerkezetben rögzített üvegezések tökéletes szélvédelmet biztosítanak. Az üvegezés lehetőséget ad különböző motívumok megjelenítésére vagy a betekintés megakadályozására.

Markilux LED világítás

Az elegáns, alumímiumházba épített, mozgatható LED égők pompás fényt varázsolnak teraszára. A távirányítóval kényelmesen kezelhető, mind a fény erőssége, mind a fény színe változtatható (3000-5000 Kelvin). A világítótest színe természetesen az árnyékoló színében választható.