Terasz árnyékolók egyéb kiegészítői


Mind a karos teraszárnyékolók, mind pedig a télikert árnyékolók számos a kényelmet és a komfortot szolgáló kiegészítővel rendelhetőek. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül ismertetjük a legnépszerűbb opciós lehetőségeket. További részletes információért forduljon szaktanácsadóinkhoz, látogasson el bemutatótermünkbe!

 

InspirációkMiért számít a szövetminőség?


A szövet színe és mintázata mellett legtöbbször a vízállóság és az átláthatóság igénye játszik szerepet a döntésben. Az átláthatóság elsősorban a függőleges felületek árnyékolása esetén merül fel igényként, ha nem akarjuk magunkat teljesen elzárni a külvilágtól. A textilárnyékolók alkalmazásának elsődleges célja a nap elleni védelem.

Másodlagosan védenek azonban a kisebb mértékű esők ellen is, feltéve, ha biztosítjuk a víz zavartalan lefolyását a textilről. A speciális, fokozott vízállású textilminőség (pl Perla) választásával növelhetjük a víz elleni védelmet.  A különösen nagy méretű, kis lejtésszögű karos árnyékolók esetén azonban a vízterhelés károsíthatja a mozgató és tartó szerkezetet, ezért ezeknél nem ajánlott vízzáró szövetek alkalmazása. A víz elleni védelem fontossága esetén inkább a Pergola típusú textilárnyékolások használata ajánlott.

 

Markilux karos textilárnyékoló árnyéktoldattal

 

Kézi, vagy motoros mozgatás?


A legtöbb textilárnyékoló alapkivitelben kézi mozgatású. Elsősorban a nagyobb kihajtású árnyékolóknál érdemes megfontolni a motoros mozgatás választását, amivel megspórolható a méterenként szükséges kb 16 tekerő fordulat. A motorok válaszhatóak kapcsolós, vagy távirányítható kivitelben. Egyedi igényre lehetőség van a kettő együttes alkalmazására is.


Vezérlések


Különleges lehetőséget kínál az árnyékolók integrálása a ház intelligens vezérlőrendszerébe. A Markilux árnyékolók Somfy IO motorral való felszerelése esetén az árnyékolók a ház IO intelligens otthon részeivé válnak. A mobiltelefonunkra ingyenesen letöltött Somfy Coonexoon APP segítségével vezérelhetjük teraszunkat.

 

Árnyékolás vezérlés


A Coonexoon teraszvezérlés legfontosabb funkciói:

  • HANGULAT TEREMTÉS
    Gondoskodjon az egyéni hangulat kialakításáról. Programozza be előre a kedvenc zenéit, a kedvenc fénybeállításait, vagy a legjobb árnyékoló pozíciókat a különféle alkalmakhoz illően.

  • SNAPSHOT
    Fényképezze le okostelefonjával a kedvenc árnyékoló pozíciókat, majd állítsa be ezeket egyetlen gombnyomásra.

  • ELLENŐRZÉS
    Ha nem biztos benne, milyen állapotban hagyta árnyékolóját, kikapcsolta-e a fényeket, stb. egyetlen gombnyomással a távolból is lekérdezheti a terasz eszközeinek állapotát.

 

Világítás


 

Markilux karos textilárnyékoló beépített világítás

Az árnyékolókba integrálható LED lámpa, vagy fénycsík megkönnyíti a terasz világításának megoldását.

 

 

 

 

 

 

 

Hősugárzók


Terasz hősugárzó

A hősugárzók segítségével kellemes hőmérsékletűvé varázsolhatjuk teraszunkat a hűvösebb napokon. Használatuk elsősorban akkor javasolt, ha teraszunk szélvédett helyen található vagy gondoskodtunk a szélvédelemről.

 

A beépített infra hősugárzók előnye a hagyományos lábon álló gázos melegítőkkel szemben, hogy nem foglalnak helyet a teraszon és nincsenek soha útban.