Ponyvás pergola - FLAT


A FLAT egy minimalista vonalvezetésű, lapostetős megjelenést biztosító kiváló fedési megoldás geometrikus alakzatú teraszokhoz. Behúzott állapotban a ponyva kialakítása lehetővé teszi, hogy a víz egy irányba távozzon a tető felületéről. Telepítése nem igényel bonyolult tervezést és előkészítést, így beruházási igénye is alacsony.

InspirációkHa az ELEGANCY típusnál megfogalmazott alábbi igényeket egyetlen új kívánalommal egészítjük ki, akkor a megoldás a FLAT modell lesz.

 

 • Nyújtson tökéletes védelmet esőben és adjon árnyékot napsugárzásban

 • Legyen szép, modern és értékálló

 • Legyen gondozásmentes

 • Ne igényeljen bonyolult tervezést

 • Egyszerű legyen a telepítése

 • Legyen szakszervize, akihez fordulhatok baj esetén

 • Ne igényeljen túlzott mértékű beruházást

 

Ez az új igény pedig nem más, minthogy egy lapos tetős megjelenést kívánjunk megvalósítani. Nos, a FLAT modellel egy tökéletes megoldást kapunk a fenti igényeinkre.

Természetesen érdemes itt is megvizsgálni a termék azon egyéb tulajdonságait, amelyek egyes felhasználók számára előnyt, míg mások számára hátrányt jelentenek. Mielőtt valaki árnyékolás keresése közben ponyvás pergola vásárlására adja a fejét, mindenképpen tájékozódjon az egyéb szóba jöhető lehetőségekről is, számba véve azok előnyös és hátrányos tulajdonságait is. Ebben segítséget nyújtanak szakértő kollégáink, akik egy bemutatótermi értékesítés során szívesen segítenek eligazodni a különböző lehetőségek között.

 

IDŐPONT EGYEZTETÉSE ITT 

 

 

Röviden a ponyvás pergolákról

A ponyvás pergola tulajdonképpen egy alumínium vázra szerelt mozgatható (nyitható-zárható) tetőszerkezet. Nyitott állapotú ponyva kiváló árnyékoló és védelmet ad az eső ellen is. 

Opcionálisan integrált vízelvezető rendszerrel rendelhető, így a tetőn összegyűlő víz láthatatlanul és akadálytalanul távozik. A nyitást és a csukást is motor végzi, ami távirányítóról, vagy kapcsolóról működtethető. Alkalmazásuk nem csak a családi házaknál, de hotelekben és éttermekben, a vendéglátó teraszokon is igen elterjedt. Az alapfunkciók (nap és eső elleni védelem) oldalfalakkal (üveg vagy textil) szél ill. belátás elleni védelemmel is könnyen bővíthetőek.

 

FLAT ponyvás pergola

A FLAT modellünk letisztult, minimalista designjával elsősorban a modern formák kedvelői között népszerű árnyékolás. Megjelenésében egyesíti az egyszerűséget és a luxust.

A műszaki megoldásait tekintve messze kiemelkedik a hasonló megjelenésű, de olcsó szerkezeti anyagokból készülő silány pergolák közül. Az alumínium váz nagy falvastagsága első osztályú stabilitást, a prémium minőségű porszórás pedig kiváló időjárás állóságot biztosít, így nem kell évről-évre az állagmegóvásról gondoskodnia. Kiemelnénk a látható csavarkötések nélkül történő összeszerelést, aminek köszönhetően modern és letisztult formavilágot és felületet kapunk.

 

Alapkivitelben a ponyva TechProtect szövetből készül, amely egy rendkívül tartós háromrétegű technikai anyag, valamint víz és UV-álló. A ponyvát behúzott állapotban egy takarás fedi, ami védi azt a szennyeződésektől. Az opcionálisan rendelhető  integrált, rejtett ereszcsatorna gondoskodik a vízelvezetésről, így egy nagyobb nyári eső sem okoz árvizet a teraszon.

 

Választható modellek

A FLAT pergolák három különböző modellje két különböző beépítési szituációt tesz lehetővé:

 • szabadon álló pavilonként: Modell PAVILLON

 • fal mellé építve: Modell GARDENA

 • tetőbe épített Modell TENDE

Ez a nagyfokú beépítési szabadság lehetővé teszi, hogy a FLAT pergolákat szinte bármilyen beépítési szituációban alkalmazhassuk árnyékolóként. Mindhárom modell moduláris rendszerben egymás mellé sorolható, így korlátlan méretű terület fedhető le velük.

 

Nézze meg az egyes típusokat galériánkban

 

Flat pergola 1.

 

 

Opcionális bővíthetőség oldalfalakkal

A FLAT pergolák egyik nagy előnye, hogy az árnyékoláson és az eső elleni védelmen kívül egyéb funkciók betöltésére is alkalmas. Az oldalak ugyanis  gyári rendszerekkel beépíthetőek. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a pergolánk alatt ne csak a nyári melegben találjon menedéket, hanem esetleg egy szeles, zivataros nyári délután is. Az elhúzott oldalfalak védelmet nyújtanak a szél és a csapódó eső ellen is.

 

Adódik a kérdés, melyiket érdemes választania? Nos, mint a teraszvédelem annyi más kérdésében, erre sincs jó vagy rossz válasz. Minden attól függ, hogy Ön pontosan hogyan kívánja használni a teraszát . Léteznek olyan igények, amikor a Screen a jobb választás, de fel tudunk sorolni másik ötöt, amikor az eltolható üvegfal. És persze ez igaz fordítva is. Ha bizonytalan a döntésben, akkor felkészült tanácsadóink segítenek Önnek a döntésben. Lapozza végig galériánkat, melyben megmutatjuk a választható oldalfalakat.

 

Flat pergola 2.

 

Mit érdemes tudnia a FLAT pergoláról?

 • A ponyva kihajtásával és az opcionális rejtett ereszcsatornának köszönhetően teljes vízállóságot biztosít a teraszon.

 • Távirányítással nyitható-zárható ponyva az igények szerint.

 • Az elemek moduláris összekapcsolásának köszönhetően bármilyen méretű terület lefedhető velük. A támaszok minimális száma miatt nem lesz erődítmény érzete a teraszon.

 • A szerkezet ellenálló az extrém külső hőmérséklettel és az UV sugárzással szemben (állagmegóvási szempontból).

 • Ha beépített LED világítást is választ, akkor sötétedés utánra is tervezhet baráti, családi összejövetelt, nem kell külön fényforrással bajlódnia.

 • Kiegészíthető eltolható oldalfal így szélvédetté is teheti a teraszát.

 • Az alap színeken felül kérheti bármilyen RAL színre porszórva. (feláras)

 • Választhat falhoz csatlakozó, vagy szabadon álló kivitelt.

 • Akár több szerkezetet is összekapcsolhat modulárisan, ha nagy alapterületet szeretne lefedni.

 • Max. szélesség egy modul esetén: 4500 mm, max. modul mélység: 6000 mm

 

 

Kiforrott műszaki megoldások és részletek

A FLAT ponyvás pergola műszaki megoldásai messze kiemelkednek az árnyékolások közül. A pergolát mind a felhasznált alapanyagokat, mind a technikai megoldásokat illetően a legmagasabb minőségi ismérvek jellemzik.

A ponyváról a víz elvezetése oldalra történik. Opcionálisan rendelhető csatorna is, melyet oldalról plexivel vagy alumíniumborítással rejthetünk el.

Nézze végig az alábbi képeket, melyeken a legkiemelkedőbb műszaki részleteket és az opcionálisan rendelhető megoldásokat mutatjuk be.

 

 

Flat pergola 3.

 

 

Mikor javasoljuk Önnek a ponyvás pergolákat?

Elsősorban akkor, ha stílusos teraszfedést keres árnyékolásra és eső elleni védelmre, de nem szeretne épített tetőszerkezetet (legyen az akár fix, akár üvegtető) sem a megjelenés, sem a beruházási összeg miatt. Továbbá akkor, ha Ön elsősorban a nyári hónapokban szeretné használni a teraszát, és leginkább árnyékolási megoldásra van szüksége, eső elleni védelemmel.

 

Ha nem biztos benne, hogy a pergola lenne a legjobb választás Önnek,

akkor az alábbi írásunkat ajánljuk, melyben összeszedtünk minden olyan szempontot, ami segíthet a választásban.

 

 

 

Nézze meg videónkban, hogyan használhatja a Flat ponyvás pergolát

 

 

Így lehet Önnek is FLAT pergolája!

 1. Kérjen előzetes árajánlatot az alábbi űrlap segítségével.

 2. Az előzetes ajánlat elfogadása után végezzük el a felmérést a helyszínen.

 3. A felmérést követően elkészítjük a végleges ajánlatot, amely a megrendelés alapjául szolgál.

 4. Megkötjük a szerződést, és elindítjuk a megrendelést.

 5. Kivitelezés.

Irányár előzetes kalkulációhoz

Tudjuk, hogy a tervezgetés időszakában is fontos, hogy ismerje a várható beruházási költséget. Ezért az alábbi irányár segítségével eldöntheti, hogy a Flat pergola szóba jöhet-e az elképzelései megvalósításában.
 
Flat ponyvás pergola
4,5 x 4 méter alapterületű, oldalfalak és oldalárnyékoló, valamint szállítás és szerelés nélkül:
Bruttó 3,2 millió Ft-tól
 
Amennyiben ebben az árfekvésben gondolkozik, és szeretne a saját teraszához egyedi árajánlatot kérni, kérjük, hogy az alábbi űrlap segítségével adja meg a kívánt paramétereket.

 

Kérjük, hogy töltse ki az alábbi adatokat!
[Maximális fájlméret: 10MB]
 

 

A gombra kattintva elfogadja adatvédelmi irányelveinket, valamint, hogy a továbbiakban tájékoztató e-maileket fogadjon a Mantu Ajtóstúdió Kft-től terasz megoldásokkal kapcsolatban. Természetesen a további e-mailekről való leiratkozás bármikor lehetséges. Adatkezelőként a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH-132274/2017 számon tart nyilván minket.

 

Ha kérdése van, küldjön emailt a pergola@mantu.hu címre, vagy hívja Bedzsula Gorán kollégánkat a +36/20-519-4771-es telefonszámon.