Bioklimatikus pergola - TECHNIC


A Technic típusú lamellás vagy másnéven bioklimtikus pergolát azért fogja imádni terasza árnyékolására, mert nemcsak megjelenésében, de műszaki tulajdonságaiban is kiforrott teraszfedés, amely üveg vagy textil oldalfalakkal bővítve teljeskörű időjárásvédelmet kínál. Ha modern és designos  árnyékolást és eső elleni védelmet szeretne, ami nem igényel bonyolult előkészítési és tervezési folyamatot, akkor ez egy ideális választás lehet Önnek.

Inspirációk


Lamellás pergola teraszfedéshez
Lamellás pergola oldalsó árnyékolókkal
Lamellás pergola Technic teraszfedés
Lamellás pergola medence mellett
Lamellás szabadonálló pergola
Lamellás pergola oldalfalakkal
Lamellás pergola teraszfedés
Lamellás pergola Technic

TECHNIC - bioklimatikus pergola


Legelőször is talán azt érdemes tisztázni, hogy mit is jelent az a hangzatos megnevezés, hogy bioklimatikus pergola. Nos, ez a gyakorlatban a régóta jól ismert lamellás teraszfedéseket jelenti, utalva arra a funkcióra, hogy a nyitott tető lehetővé teszi a meleg levegő felfelé történő könnyű eltávozását. Hiszen kétségkívül az az egyik legnagyobb előnye ennek a szerkezetnek, amikor a déli hőségben a tető megnyitásával kellemes légáramlatokat tudunk előidézni.

 

Könnyen beláthatjuk azonban, hogy egy termék rendszerint nem egyetlen tulajdonsággal bír, és dőreség lenne a vásárlási döntéseinket ez alapján meghozni. A bioklimatikus pergolák számos egyéb kiváló tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek az egyes felhasználók számára előnyt, míg mások számára hátrányt jelentenek.

 

Mielőtt valaki árnyékolás keresésée közben pergola vásárlásra adja a fejét, mindenképpen tájékozódjon az egyéb szóba jöhető lehetőségekről is, számba véve azok előnyös és hátrányos tulajdonságait is. Ebben segítséget nyújtanak szakértő kollégáink, akik egy bemutatótermi értékesítés során szívesen segítenek eligazodni a különböző lehetőségek között.

 

 

IDŐPONT EGYEZTETÉSE ITT 

 

 

A TECHNIC bioklimatikus pergola ideális választás, mert

 

 • kiváló teraszárnyékoló

 • tökéletes védelmet nyújt az eső ellen

 • üveg vagy textil oldalfalakkal bővíthető, így oldalsó védelmre is alkalmas

 • az alumínium váz hosszú élettartamú és nem igényel gondozást

 • telepítése nem igényel bonyolult tervezést, műszaki előkészítést és kivitelezést (egy üvegtetővel, télikerttel ellentétben)

 • a TECHNIC pergola  kiemelkedik a kategóriájában kiváló ár-érték arányával

 • európai gyártmány, mely rendelkezik az uniós tanúsítványokkal és garanciákkal

 • állandó szervízhátteret biztosítunk a gondtalan működtetéshez

 

Ha Ön még a fenti érvek ellenése is bizonytalan a választást iletően és továbbra sem tud dönteni az üvegfedés és a bioklimatikus pergola között, akkor feltétlenül olvassa el az alábbi írásunkat.

 

Üvegtető, vagy pergola? 

 

 

Választható modellek

A TECHNIC pergolák három különböző modellje három különböző beépítési szituációt tesz lehetővé:

 

 • szabadon álló pavilonként: Modell PAVILLON
 • fal mellé építve: Modell GARDENA
 • tetőbe építve. Modell TENDE

 

Ez a nagyfokú beépítési szabadság lehetővé teszi, hogy a TECHNIC pergolákat szinte bármilyen beépítési szituációban alkalmazhassuk. Mindhárom modell moduláris rendszerben egymás mellé sorolható, így korlátlan méretű terület fedhető le velük. 

 

Nézze meg az egyes típusokat galériánkban

 

Technic pergola 1.

 

 

Opcionális bővíthetőség oldalfalakkal

A TECHNIC pergolák árnyékoláson kívüli nagy előnye, hogy az oldalfalak beépíthetőek gyári rendszerekkel. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a pergola alatt ne csak a nyári melegben találjon menedéket, hanem esetleg egy szeles, zivataros nyári délután is. Az elhúzott oldalfalak védelmet nyújtanak a szél ellen és a csapódó eső ellen is. Lapozza végig galériánkat, melyben összeszedtük a legnépszerűbb kiegészítőket.

 

Technic pergola 2.

 

Adódik a kérdés, hogy melyiket érdemes választania? Nos, mint a teraszvédelem annyi más kérdésében, erre sincs jó, vagy rossz válasz. Minden attól függ, hogy Ön pontosan hogyan kívánja használni a teraszát. Léteznek olyan igények, amikor a textil oldalfal a jobb választás, de fel tudunk sorolni másik ötöt, amikor a mobil üvegfal. És persze ez igaz fordítva is. Ha bizonytalan abban, hogy melyiket válassza, akkor felkészült tanácsadóink segítenek Önnek a döntésben. 

 

 

IDŐPONT EGYEZTETÉSE ITT 

 

 

Kiforrott műszaki megoldások és részletek

A TECHNIC bioklimatikus pergola műszaki megoldásai messze kiemelkednek a tömegből. A pergolát mind a felhasznált alapanyagokat, mind a technikai megoldásokat illetően a legmagasabb minőségi ismérvek jellemzik. Már a legelső ránézésre is feltűnik, hogy nem láthatóak csavarkötések, illesztések, ugyanis minden kapcsolódás rejtetten történik. A TECHNIC pergola ettől olyan szép és kecses, ez az egyik ok, amiért teraszának ékköve lesz.

 

Nézze végig az alábbi képeket, melyeken a legkiemelkedőbb műszaki részleteket és az opcionálisan rendelhető megoldásokat mutatjuk be.

 

 

Technic pergola 3.

 

Ezért fogja szeretni a Technic lamellás pergolát

A Technic bioklimatikus pergolánk letisztult formavilágával gyakorlatilag bármelyik építészeti stílushoz alkalmazható, megjelenésében pedig ötvözi az egyszerűséget a luxussal. 
 1. A szerkezetet időjárásálló alumíniumból gyártják, így nem kell évről-évre az állagmegóvásról gondoskodnia, mert ellenálló az extrém külső hőmérséklettel és UV sugárzással szemben.

 2. A lamellák is alumíniumból készülnek, melyeket 0-135 fok között lehet távirányítással elforgatni , így bármikor szabályozhatja a bejutó napfény és levegő mennyiségét.

 3. A kiemelkedő szélállóságnak köszönhetően nem kell aggódnia viharos időben sem.

 4. Az integrált, rejtett ereszcsatorna gondoskodik a vízelvezetésről, így egy nagyobb nyári eső sem okoz árvizet a teraszon. 

 5. A lamellák zárt állapotában a tető vízálló, a vízelvezetésről a rejtett ereszcsatornák gondoskodnak.

 6. Ha beépített LED világítást is választ, akkor sötétedés utánra is tervezhet baráti, családi összejövetelt, nem kell külön fényforrással bajlódnia.

 7. Akár több szerkezetet is összekapcsolhat modulárisan, ha nagy alapterületet szeretne lefedni. Ráadásul a támaszok minimális száma miatt nem lesz erődítmény érzete a teraszon.

 8. Max. szélesség egy modul esetén: 4000 mm, max. modul mélység: 7000 mm

 9. Az alap színeken felül kérheti bármilyen RAL színre porszórva. (feláras)

 10. Választhat falhoz csatlakozó, vagy szabadon álló kivitelt.

 11. Nincs szükség külön árnyékoló beépítésére, a lamellák zárt állapotban megvédik Önt a napsugárzástól.. 

 12. Kiegészíthető eltolható üveg oldalfallal, illetve oldalsó árnyékolással is, így a Technic pergola alkalamazása  alternatívát jelenthet egy hőszigetelés nélküli télikerteknek.

 

 

Nézze meg videónkban, hogyan használhatja a TECHNIC pergolát

 

 

 

Így lehet Önnek is lamellás pergolája!

 1. Kérjen előzetes árajánlatot az alábbi űrlap segítségével.

 2. Az előzetes ajánlat elfogadása után végezzük el a felmérést a helyszínen.

 3. A felmérést követően elkészítjük a végleges ajánlatot, amely a megrendelés alapjául szolgál.

 4. Megkötjük a szerződést, és elindítjuk a megrendelést.

 5. Kivitelezés.

Irányár előzetes kalkulációhoz

Tudjuk, hogy a tervezgetés időszakában is fontos, hogy ismerje a várható beruházási költséget. Ezért az alábbi irányár segítségével eldöntheti, hogy a Technic pergola szóba jöhet-e az elképzelései megvalósításában.
 
Technic lamellás pergola
4 x 3 méter alapterületű, oldalfalak és oldalárnyékoló, valamint szállítás és szerelés nélkül:
Bruttó 4,4 millió Ft-tól
 
Amennyiben ebben az árfekvésben gondolkozik, és szeretne a saját teraszához egyedi árajánlatot kérni, kérjük, hogy az alábbi űrlap segítségével adja meg a kívánt paramétereket.

 

 
Kérjük, hogy töltse ki az alábbi adatokat!
[Maximális fájlméret: 10MB]
 

 

A gombra kattintva elfogadja adatvédelmi irányelveinket, valamint, hogy a továbbiakban tájékoztató e-maileket fogadjon a Mantu Ajtóstúdió Kft-től terasz megoldásokkal kapcsolatban. Természetesen a további e-mailekről való leiratkozás bármikor lehetséges. Adatkezelőként a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH-132274/2017 számon tart nyilván minket.

 

Ha kérdése van, küldjön emailt a pergola@mantu.hu címre, vagy hívja Bedzsula Gorán kollégánkat a +36/20-519-4771-es telefonszámon.