Nebbiolo alumínium vázas télikert, polikarbonát fedéssel


Télikert megoldásaink belépő terméke a Nebbiolo alumínium vázas polikarbonát fedésú tetőrendszer. Alkalmazásával egy rendkívül kedvező árfekvésű, szép és tartós megoldással tudjuk teraszunkat egy tavasztól-őszig használható hellyé változtatni. Első sorban kisebb méretű, szabályos négyszög alapterületű teraszokra ajánljuk.

Inspirációk


Teraszbeépítés télikertté bővíthető alumínium vázas polikarbonát fedéssel


A Nebbiolo modell egy időtálló és kecses megjelenésű alumínium vázas tereszfedés. Kiemelkedő előnye, hogy a modell teherbíróképessége és stabilitása jóval nagyobb, mint ebben az olcsó árkategóriában szokásos. A szarukat az ebben az árszegmensben szokásos sima gumiszalag helyett alumínium lécekkel látták el, ami tovább böveli a tető teherbíró képességet. Ezek a tulajdonságok és a rendkívül kedvező ár azok, amelyek kiemelik  a Mantu Nebbiolo modelljét az átlagból.

 

A fa vagy acélvázra épített polikarbonát fedésekkel szemben a Nebbiolo egy alumínium vázra épített, rendszerszinten kidolgozott csatlakozási pontokkal rendelkező polikarbonát fedés, mely egy rendkívül hosszú élettartamú, ugyanakkor még mindig pénztárcabarát megoldás. Látványban szinte ugyanazt nyújtja, mint az üveggel fedett társai, de lényegesen alacsonyabb árszinten. Oldalsó mobilüvegezéssel télikertté bővíthető, de a szél és oldalsó napsugárzás elleni védelem screen-nel (oldalsó textilárnyékoló) is megoldható.

 

 

Alumínium vázas polikarbonát fedés

Az alumínium vázas polikarbonát fedés használati értékeit tekintve teljesen azonos tulajdonságokat mutat, mint az üvegfedésű társaik. Kiváló védelmet nyújtanak eső és hó ellen, árnyékolóval kombinálva pedig védenek a napsugárzástól.

 

A felépítés tekintetében megfigyelhető, hogy kihasználva a polikarbonát lemezek rendkívül kis súlyát (kb 1/10 része az üvegének) a szerkezetek statikailag nem túlméretezettek, ezért könnyednek és filigránnak hatnak. A vázszerkezet kialakítása és élettartama teljesen azonos, mint az üvegfedéseknél. Az egyetlen különbség a polikarbonát és az üveg tulajdonságai közötti fedezhető fel, ugyanis az előbbi érzékenyebb a mechanikai sérülésekre és a fényáteresztése valamivel kisebb (kb 80-85%), mint az üvegé. Előnyként említhető ugyanakkor, hogy hőszigetelése jobb, mint a ragasztott üvegé, így oldalfalakkal kombinálva jobb hőtartás érhető el. (Ez természetesen nem jelent azonban fűthetőséget.)

 

A Nebbiolo tetőhöz alapáron áttetsző színű polikarbonát lemezt szállítunk. Opcionálisan lehetőség van opál, ultra átlátszó és un. solar kontroll kivitelek rendelésére is.

 

 

Milyen esetekben ajánljuk a polikarbonát tetőinket?

Elsősorban azoknak, akik egy tartós és hosszú élettartamú, szép megoldást keresnek, és a költségeket is szem előtt kívánják tartani. Nem akarnak barkács megoldásokat és nem akarnak évente bajlódni a faszerkezetek állagmegóvásával, a teraszfedéssel nem munkát, hanem kényelmet szeretnének magunknak teremteni.

 

A Nebbiolo polikarbonát tető ajánlható mindazon esetekben, amikor csak fedésre van szükség, de a megrendelő nyitva akarja hagyni a lehetőségét a későbbi télikertté alakításra. A gyári rendszerelemekkel ez minden további nélkül utólag is könnyen elvégezhető.

Ha valaki nem szeretné üvegfalakkal körbezárni a terasz, de örülne az oldalsó napvédelemnek vagy egy kismértékű szélvédelemnek, akkor oldalsó textilárnyékolókkal, un. „screen”-nel bővítheti teraszát.

 

Elbírja-e a hó terhelést a polikarbonát fedés?

A Nebbiolo tetőt 85 kg/m2 hóterhelésre méretezték, amelyet a gyártó CE tanúsítvánnyal igazol. Ebben az olcsó árkategóriában ez egyedülálló garanciát és biztonságot jelent a felhasználónak.

 

 

Milyen színekben rendelhető?

A Nebbiolo tető 2 RAL színben rendelhető, RAL 9001 krémfehér és RAL 7024 strukturált antracit színekben.

 

Milyen méretekben rendelhető a Nebbiolo  tető?

A tető az alábbi fix méretekben rendelhető:

 

  • Szélesség. 4045, 5045, 6045 mm

  • Kinyúlás (mélység): 2500, 3000, 3500 mm

Az egyedi méretek kialakítására helyszíni felmérés alapján egyedileg tudunk vállalkozni. Ezzel kapcsolatosan érdemes azonban megjegyezni, hogy az árszint alacsonyan tartása érdekében nem érdemes 10-20 cm méretváltozás miatt feleslegesen lényegesen magasabb költségeket vállalni.

 

 

Milyen opciós kiegészítők rendelhetők a tetőhöz?

A komfort és kényelem fokozására opcionalisan rendelhetők az alábbi kiegészítők:

 

  • többféle polikarbonát lemez

  • oldalablak a tető alá

  • eltolható mobil üvegfal oldalelemként

  • oldalsó és tető alatti árnyékolás

  • integrált LED világítás

 

Fölépíthető-e házilag a Nebbiolo tető?

A Nebbiolo tető nagy előnye, hogy házilag, saját kivitelezésben is felépíthető 3 fővel, a gyártó ugyanis részletes szerelési és felépítési utasítást mellékel a gyártmányhoz. Figyelembe véve egy ilyen tető akár fél millió Forintot is meghaladó szerelési költségét, az önerős kivitelezéssel jelentős megtakarítás érhető el.

A Mantu Ajtóstúdiónál térítés ellenében lehetőség van 1 fő szerelésvezető igénybevételére is x napidíj mellett. Kérje ajánlatunkat.

 

Mennyibe kerül?

A Nebbiolo tető a kiemelkedő minőséghez és a felsőkategóriás megjelenéshez képest hihetetelenül alcsony áron kerül forgalomba. Egy közel 15m2 alapterület (4x3,5m )fedésére alkalmas Nebbiolo polikarbonát tető ára minden tartozékkal mindössze bruttó 990.000,- Ft-os áron eléhető.

 

Nem biztos benne, hogy felépíthető-e Önnél a Nebbiolo tető?

Sebaj, látogasson el bemutatótermünkbe egy ingyenes konzultációra vagy vegye igénybe helyszíni tanácsadás szolgáltatunkat mindössze bruttó 31.750,- Ft-os áron. Szakértőink a helyszínen ellenőrzik a felépíthetőséget és részletes tanácsokkal szolgálnak a kivitelezéshez.

 

IDŐPONT EGYEZTETÉSE ITT