Lapozható üvegfalak terasz és erkélybeépítéshez


A lapozható üvegfalak nagy előnye, hogy jó idő esetén szinte teljesen kinyithatóak, így a terasz teljes átszellőzését teszik lehetővé. A fix nyílászárók vagy fix üvegezések alkalmazása esetén, nyáron nagy eséllyel túlhevül a belső hőmérséklet, ami használhatatlanná teszi a teraszt.

Inspirációk


Solarlux Atrium üvegterasz SL25 lapozható üvegfallal
Solarlux SL25 lapozható üvegfal erkélyüvegezéshez
Solarlux SL25 lapozható üvegfal teraszbeépítéshez
Solarlux SL25 lapozható üvegfal
Solarlux SL25 lapozható üvegfal
Solarlux SL25 lapozható üvegfal erkélyüvegezéshez
Solarlux SL25 lapozható üvegfal
Solarlux Aura hőszigetelés nélküli télikert SL25 lapozható oldalfallal

Solarlux SL25 - SL25R - SL25XXL lapozható üvegfalak


A lapozható üvegfal ideális megoldást jelent akár a fedett erkélyek, teraszok beépítéséhez, akár egy üvegtető alá integrálva egy hőszigetelés nélküli télikert rendszer részeként. Rossz időben, zárt állapotban védi a teraszt a széltől és a csapódó esőtől, hűvösebb időben a szoláris nyereségnek köszönhetően kellemesebb hőmérsékletet biztosít (pl. nyáron a hidegebb reggeleken, vagy késő tavasszal és kora ősszel). Jó időben viszont teljesen nyitottá tehetjük, átszellőztethetjük a teraszt, így nem kell sem dunsztolódni, sem légkondícionálóval hűteni azt.

 

Ilyen egyszerűen működik


 

A lapozható üvegfalak legfontosabb műszaki tulajdonsága


A lapozható üvegfalak beépítése rendkívüli, akár mm-es pontosságot követel meg a csatlakozó falszerkezetek méreteitől. Mivel ez a pontosság csak a legritkább esetben biztosítható, ezért a lapozható üvegfalakkal szemben alapvető követelmény, hogy képesek legyenek a méretpontatlanságok kiegyenlítésére.


Sőt, mi több, fel kell venniük a hőtágulásból adódó méretváltozásokat is. Ellenkező esetben számíthat arra, hogy a szárnyak beszorulnak, nehéz lesz mozgatni őket, ami sajnos az olcsó gyártmányok elkerülhetetlen velejárója.

 

Solarlux lapozható üvegezés hőszigetelés nélküli télikerthez

 

A Solarlux lapozható üvegfalak egyedülálló sajátossága, hogy az üvegszárnyak és a keretrendszer között egy un. magasság kiegyenlítő profil kerül elhelyezésre, mely 35 mm-es méretváltozások felvételére is képes. Nagyon fontos, hogy ez az állítási lehetőség a szerkezet beépítetett állapotában is fennáll, így nem kell az egész szerkezetet szétszerelni.

 

Mivel ez egy felső függesztésű rendszer, így ennek egyik előnye, hogy az alsó sín csak oldalirányú megtámasztást biztosít, így nem kell számolni azzal, hogy az alsó futósínben összegyűlő szennyeződések miatt a szerkezet nehezen csukhatóvá válik.

Padlócsatlakozási szempontból  betervezheti a párkány külső síkjára, a közepére, vagy kérheti süllyesztett padlósínnel is, amennyiben fontos az akadálymentes közlekedés.

 

Ez a lapozható üvegfal bírja a stresszes helyzeteket is


A Solarlux lapozható üvegfalai extrém időjárási körülmények estén (100-120 km/h szélterhelés) sem károsodnak. Nézze meg a videót és győződjön meg saját szemével.

 

 

Mi a különbség az SL25, az SL25R és az SL 25XXL lapozható üvegfal között?


Az SL25 XXL keretszerkezete az üveg masszívabb megfogását teszi lehetővé. A nagyobb stabilitás miatt így nagyobb méreteket is megvalósíthatunk vele. Nemcsak erkély, vagy teraszbeépítéshez hasznáhatjuk, hanem beltéri térelválasztáshoz is. Ebben az esetben ragasztott biztonsági üvegezést kell alkalmazni, ami vastagabb és nehezebb is, de az XXL keretszerkezetének ez nem okoz gondot.

Az SL25R pedig annyiban különbözik az SL25-től, hogy nem csak az üvegszárnyak alja és teteje, hanem az oldalai is keretezettek. Ezt a kivitelt abban az esetben ajánljuk, ha több légzárásra lenne szükség, és cserébe nem okoz problémát, hogy így kevesebb marad a panorámából.


Rendelhet-e ilyen lapozható üvegfalat már meglévő, faszerkezetű terasztetőkhöz is?


Feltételesen igen, de minden esetben meg kell vizsgálni a szerkezet stabilitását. Mivel az SL 25 és az SL25 XXL szerkezet is függesztett kivitelű, ezért minden esetben ellenőrizni kell a tartószerkezet stabilitását. A Solarlux üvegtetők nagy előnye, hogy a lapozható üvegfalak előkészítés esetén később is könnyedén integrálhatóak hozzájuk.


Lehet-e valamilyen belső árnyékolót szerelni az üveglapokra?


Olyan árnyékolást célszerű alkalmazni, amely nem befolyásolja hátrányosan a kilátást. Szerelhető árnyékolás magára az üvegre, vagy a felső áthidalóra. Jobb megoldás a külső oldalárnyékolás alkalmazása. (pl. Markilux 869 textilárnyékoló)

 

Választható méretek


A Solarlux SL25 és SL25 R egy felső függesztésű lapozható üvegfalrendszer, melynek max. rendelhető szárnymérete: 800x2400 mm, 650x2750 mm

A Solarlux SL25 XXL egy felső függesztésű lapozható üvegfalrendszer, melynek max. rendelhető szárnymérete: 800x2750 mm
 

Eltolható, vagy lapozható üvegfalat válasszon?

Az Ön egyedi igényei alapján a következő szempontokat érdemes figyelembe vennie, ha e két típusú üvegfal közül szeretne választani.

 

  • Az eltolható üvegfalak nem teszik lehetővé a nyílás teljes nyitását, egy szárnyszélességben mindig  zárt lesz a tér minden oldalon. Ezzel szemben a lapozható üvegfalakat át tudjuk fordítani a sarkokon, így teljesen szélre sorolhatóak.
  • A tolható üvegfalakkal ellentétben a lapozható üvegfalak külső és belső oldala is könnyen tisztítható a a lapok kifordítása után a belső oldal irányából. Ezért előbbieket nem érdemes pl. társasházi lakások erkélyeihez alkalmazni.
  • Az eltolható üvegfalak általában költséghatékonyabb megoldást jelentenek a lapozható üvegfalakkal szemben.

 

ALAP ÁR: 

SL25 Referencia méret 4800 x 2400 mm (6 szárny): 1250 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

SL25 R Referencia méret 4800 x 2400 mm (6 szárny): 1340 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

SL25 XXL Referencia méret 4800 x 2400 mm: 1970 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

 

Szeretne ajánlatot kérni a saját teraszához is?

 

Kövesse útmutatónkat!