Terasz beépítése hőszigetelés nélküli télikerttel


A hőszigetelés nélküli télikerteket, vagy ahogy mi hívjuk - az üvegteraszokat- elsősorban a terasz nyári használatához javasoljuk. A teljesen nyitható oldalfalaknak köszönhetően jó időben a terasz könnyen nyitottá, rosszabb időben pedig zárttá tehető. Télen hősugárzókkal időszakosan fűthető, utcai téli ruházatban tartózkodásra alkalmas.

Inspirációk


Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert
Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert
Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert
Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert
Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert
Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert
Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert
Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert

Solarlux Acubis lapos tetős hatású üvegterasz


A Solarlux Acubis üvegtetőnk elsősorban azoknak készült, akik a kubista, minimál építészet szerelmesei. Mielőtt belevágnánk a részletekbe, nézze meg az alábbi magyar nyelvű videónkban, hogy mit is várhat egy Solarlux hőszigetelés nélküli télikerttől.

 

Így használhatja többet a teraszát, ha esik, ha fúj

 

 

Milyen időjárási körülmények ellen véd egy Acubis üvegterasz?

Alapjában véve, ezt a típusú télikertet nagyjából az év háromnegyedében ki tudja használni úgy, hogy komfortosan tud bent tartózkodni. Jó időben az oldalfalak teljes nyithatósága és az árnyékolás biztosítja azt, hogy nem szorul be a levegő, és nem válik katlanná a belső hőmérséklet. 

 

Hűvösebb, szelesebb, vagy esős időben az oldalfalak bezárásával, és a szoláris nyereség kihasználásával tud megfelelő klímát kialakítani. Még hűvösebb időben, mondjuk amikor a külső hőmérséklet 15 C körül van, hősugárzóval növelheti a belső hőmérsékletet, így senki nem fagy oda az ebédlő asztalhoz még egy október közepi vasárnapon sem.

 

Ha azonban Ön is arról álmodozik, hogy télen egy kandalló mellől a kedvenc karácsonyi pulóverében révedezik a havas tájat szemlélve, akkor el kell keserítsük, ez a kivitel ebben a formában nem alkalmas rá. Természetesen télen is ki tudja használni a szoláris nyereséget, amennyiben süt a nap, azonban mivel ez nem hőszigetelt kivitel, fűteni nem érdemes állandóan, így ilyenkor inkább csak rövidebb tartózkodásra lesz alkalmas, téli kabátban. 

 

Ha a téli időszakban is teljes értékű lakótérként szeretné használni a teraszát (télikertjét), akkor Önnek hőszigetelt kivitelre lesz szüksége. lyenek az Avantgarde, az Akzent, a Nobiles, és az Avalis típusok.

 

 

Épp azon gondolkozik, hogy üvegterasz, vagy inkább lakótélikert legyen?

Néhány perc alatt elolvashatja, hogy melyiket milyen esetekben ajánljuk:

 

 

Ezekre lesz szüksége, ha Acubis üvegteraszt szeretne

 

 

A videóban megmutatjuk, hogy milyen összetevőkre lesz szüksége az Acubis üvegteraszhoz: üvegtető, lapozható, vagy eltolható oldalfal, árnyékolás, és az olyan opcionális extrák, mint a világítás, a fűtés, és ezek távvezérlési lehetősége.

 

Az Acubis üvegterasz éke, az Acubis üvegtető

Gyakorlatilag az Acubis üvegtető egyetlen választható formával rendelkezik, de éppen ez a különlegessége. Ugyanis eddig a kubista építészet rajongói nem igazán találhattak kedvükre való formát a Solarlux üvegtetői között, hiszen mind az Aura, mind az Atrium más megjelenéssel bír. Viszont tény és való, hogy a modern épületekhez kevésbé illenek a félnyeregtetős kivitelek. 

 

Ráadásul az Acubis nagy előnye a lamellás tetőrendszerekkel szemben, hogy nagy hóterhelés esetén is kiválóan vizsgázik, így az időjárás védelmi funkcióját télen is betölti.

 

Maximális rendelhető méret: 9000 x 4500 mm

 

Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert szaru

 

Az Acubis üvegterasz nagy előnye a hasonló versenytárs termékekkel szemben, hogy a mindössze 2 fokos tetőlejtés ellenére tökéletes, szabályozott és rejtett vízelvezetést biztosít. Egyébként  az Acubis nem csak épület mellé szerelhető, hanem különálló kivitelben bárhol felépíthető a kertben is.

 

Eltolható, vagy lapozható oldalfalat válasszon az üvegtetőhöz?

Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, hogy azt válassza, ami az Ön igényeinek a leginkább megfelel. Bemutatótermi tanácsadásunk keretében kitérünk ezekre a különbségekre is, amennyit elöljáróban érdemes tudnia a két kivitelről, azt az eltolható üvegfalak és a lapozható üvegfalak oldalakon tudja elolvasni.

 

Mi a helyzet az árnyékolással?

Integrált, nem integrált, tető alatti, vagy feletti, esetleg oldalsó? Ezek megválaszolása is csak az Ön egyedi kívánalmain múlik, az biztos, hogy valamilyen árnyékolásra szüksége lesz, ha jó időben is használni szeretné a teraszt. Támpontokat a Teraszárnyékolás menüpontban talál, de egy személyes egyeztetés keretén belül természetesen pontosan meghatározzuk, milyen árnyékolásra lesz szüksége az üvegteraszához.

 

Annyit érdemes tudnia, hogy üvegteraszok esetén, tekintve, hogy azok nyáron szinte mindig nyitott állapotban vannak, általában tető alatti árnyékolást alkalmazunk. Ez nem csak költséghatékony megoldás, de a textil sincs kitéve az időjárás károsító hatásainak. Ugyanakkor ez nem minden esetben van így, előfordul, hogy más megoldásra van szükség.

 

Terasz extrák a maximális kényelemért

Szerintünk a hétköznapok kis luxusa, amikor apróságokkal sokat lehet javítani valamin. Egy Solarlux üvegterasz esetében ilyenek pl. a szaruba integrált LED lámpák, amik aztán igazán hangulatos estéket tudnak varázsolni, de az sem utolsó, hogy ha látjuk, mi van a tányérunkon.

Vagy a design hősugárzó, ami valóban extra hetekkel tolja ki a terasz szezont. És végül mindezek, na meg az árnyékolás távvezérlési lehetősége, ami csak a hab a tortán. A Terasz kiegészítők menüpontban olvashat róluk bővebben.

 

Önnek ajánljuk az Acubis üvegteraszt, ha

  • az év minél több napján szeretné használni teraszát és fontos, hogy szemre is szép környezetben tartózkodjon
  • a kubista, minimál stílusú építészeti jegyeket kedveli
  • kiváló felületi minőségű, hosszú élettartamú teraszfedést keres, aminek felújítására és karbantartására hosszú évek múltával sem kell költenie
  • fontos a design, és nem szeretne az otthonához nem illő barkács megoldásokat alkalmazni
  • előtérbe helyezi a maximális átláthatóságot és élvezni akarja „a kinn is benn is” érzését
  • végül, de nem utolsó sorban, ha nem szeretné, hogy az Ön terasza legyen a minden gyerekbetegséget produkáló prototípus, amit 'okosba' majd megoldanak Önnek

 

Ezeket a tulajdonságokat értékelni fogja, ha az Acubis üvegteraszt választja

 

Solarlux Acubis hőszigetelés nélküli télikert előnyei

 

Amikkel még érdemes tisztában lennie


Lehet-e Acubis üvegtetőt egyedi méretben is rendelni?

Igen, a megadott mérethatárokon belül bármely méret elkészíthető. Minden egyes termék a vevői igényekre szabva, egyedi statikai tervezéssel készül.

 

Lehet-e később is oldalfalakkal bővíteni egy Acubis üvegtetőt?

Igen, de ezzel már az üvegtető megrendelésekor tisztában kell lenni, mert előkészítés szükséges hozzá. 

 

Lehet-e a tetőbe hővédő üvegezést tenni?

Igen, de csak ragasztott biztonsági üveg kivitelben. Figyelembe kell azonban venni, hogy a színezett üvegek fényáteresztése lényegesen kisebb, mint a víztiszta üvegeké, ezért lesötétítenek. Továbbá az átmeneti időszakban megakadályozzák a hőenergia bejutását, ezért üvegteraszok esetén alkalmazásuk nem ajánlatos.

 

Szükséges-e a helyszíni felmérés megrendelés előtt az Acubis üvegtető esetében?

Igen, minden esetben.

 

Szeretne tapasztaltabb lenni, mint a teraszbeépítést keresők 80%-a?

Olvassa el 3 perc alatt, hogy miért csupán ámítás az ingyenes felmérés.

 

 

SOLARLUX ACUBIS ÜVEGTERASZ ALAP ÁR: 

Hőszigetelés nélküli alumínium tető, Referencia méret 6000 x 4000 mm: 770 Eur/ m2 (Bruttó ár)

SL25 lapozható oldalfal, Referencia méret 4800 x 2400 mm (6 szárny): 1250 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

SL20e Referencia méret 6000 x 2400 mm (5 szárny): 840 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

Ezen felül még számolnia kell a szerelés és szállítás díjával is.

 

Szeretne ajánlatot kérni a saját teraszához is?

 

Kövesse útmutatónkat!