Minimál stílusú terasz beépítés télikerttel


Elsősorban modern, világos terek kialakításához, korszerű és tudatos élettér bővítéshez ajánljuk legfőképpen azoknak, akik a minimalista építészeti jegyeket kedvelik. 

Inspirációk


Luxus minimalista lakótélikert
Minimál télikert lapos tetővel - Solarlux Avalis
Kubista, minimál télikert - Solarlux Avalis
Minimalista hőszigetelt télikert - Solarlux Avalis
Lapos tetős télikert - Solarlux Avalis
Ilyen az Avalis télikert tetőjében a bevilágító elem
Minimál télikert - Solarlux Avalis belseje
Minimál stílusú télikert- Solarlux Avalis

Solarlux Avalis lapos tetős megjelenésű télikert


Mielőtt belekezdenénk abba, hogy mi mindent fog szeretni az Avalis télikertben, hadd adjunk egy kis ízelítőt abból, hogyan válik a vágyból valósággá egy Solarlux lakótélikert.

 

 

Egy modern télikert amit a kubizmus ihletett, a Solarlux pedig megvalósította

Az Avalis télikert használhatóságát tekintve egyezik a többi Solarlux hőszigetelt télikert típussal, azaz Ön egész évben élvezheti a kellemes klímát, bárhova is kússzon odakint a hőmérő higanyszála.

Azonban minden más tekintetben különbözik tőlük, azért, hogy olyan különleges otthonokban épülhessen meg, amikhez a hagyományos télikert formák sokkal kevésbé illenek. Hőszigetelés nélküli társával az Acubis-sal, a lapos tetős megjelenésű kocka formavilágot képviselik a Solarlux palettáján.

 

Ön választ: teljes értékű lakótér, vagy időjárástól védett terasz?

A kérdésre adott válasz azért fontos, mert ebben ágazik el kétfelé terasza jövője, vagyis, hogy hőszigetelt, vagy hőszigetelés nélküli rendszerre lesz szüksége. A lényegi különbség a felhasználási szokásokban rejlik, nézzük, melyek illeszkednek leginkább az Önéhez.

 

Egy Solarlux lakótélikert az év minden napján kényelmet biztosít Önnek. Sok mindent kiemelhetnénk, hogy miért, de elsősorban azért, mert tartós tartózkodásra alkalmas belső klímát biztosít minden időjárási körülmény közepette. Télen nincs gond, hiszen hőszigetelt, és fűtött. Az átmeneti időszakokban sincs gond, hiszen motorikusan szellőztet, vagy árnyékol. Nyáron pedig szintén árnyékol, valamint az oldalfalak nyithatósága miatt nyitott teraszként funkcionál.

 

Egy Solarlux hőszigetelés nélküli télikert (azaz üvegtető lapozható, vagy eltolható üvegfalakkal) elsősorban nyári használatra ideális. Azonban nyugodtan üldögélhetünk a teraszon hidegebb időben is, csak tudomásul kell vennünk, hogy hősugárzó nélkül, vagy a napsütés szoláris nyeresége nélkül hamar odafagyhat az alfelünk a székhez. És minél hidegebb van odakint, annál hamarabb. Azaz, egy üvegterasz nem alkalmas arra, hogy teljes értékű lakótérként funkcionáljon egész évben.

 

Épp azon gondolkozik, hogy üvegteraszt, vagy inkább lakótélikertet válasszon?

Néhány perc alatt elolvashatja, hogy melyiket milyen esetekben ajánljuk:

 

 

 

Az Avalis télikert alfája és omegája a lapos tetős megjelenés

Választható tetőtúlnyúlások a Solarlux Avalis télikerthez

Az Avalis síknak tűnő tetőjével, és a hatalmas üvegfeleületeivel teljes mértékben megfelel a jelenlegi építészeti trendeknek. Nincs extra díszítés, nincsenek ívek, nincs benne egy átgondolatlan, vagy felesleges ceruzahúzás sem. 

 

A többi Solarlux tető megoldással ellentétben nem üvegből készül, mivel a tető alapját egy ötrétegű, laminált fa panel biztosítja. De opcionálisan rendelhető alumíniumból, vagy fából készült bevilágítóval is, így a világos belső térről sem kell lemondania.

 

Ezen felül a tető designjával is variálhat a megjelenésen, választhat a teljesen minimál egyenes, illetve a ferde tetőtúlnyúlás közül.

 

 

Milyen oldalfalakat válasszon az Avalis télikerthez?

Az oldalfalak megtervezésekor főként azért, hogy a teraszt a nyári időszakban is lehessen használni, törekedni kell a felületek minél nagyobb nyithatóságára. Az Avalis esetében egyrészt választhat a hagyományos alumínium, fa, vagy fa-alu harmonikafalak közül (Ecoline, Highline, Woodline, Combiline). Az alábbi videóban megnézheti, hogyan működik egy Solarlux harmonika ajtó.

 

 

Azonban, ha igazán fokozni szeretné a minimalista megjelenést, akkor a ‘láthatatlan ablaknak’ is hívott Cero tolószerkezetekkel szerelheti fel a télikertjét. A végeredményt Ön is láthatja a képeken, szerintünk jelenleg az Avalis képviseli a tmodern télikertek krémjét a nagyméretű Cero tolóabak rendszer segítségével. Ebben a videóban pedig a Cero tolóajtók működését nézheti meg.

 

 

Természetesen a szellőztetés, és az árnyékolás tökéletesen megoldott rendszerintegrált elemekkel, ahogy az összes többi Solarlux télikert típus esetében is. 

 

Mit kell tudni az Avalis télikert árnyékolásáról?

Az üvegtetővel rendelkező télikertek esetében a rendszer egyik fontos alkotóeleme az árnyékolás és annak megtervezése. Mivel az Avalis nem üvegtető, így tetőárnyékolásra nincs szükség. A bevilágító méreténél fogva nem igényel extra árnyékolást, de kérheti fényvédő üvegezéssel is, ha erre lenne szükség.

 

Önnek ajánljuk az Avalis télikertet, ha

  • az év minden napján teljes lakótérként szeretné használni teraszát és fontos, hogy szemre is szép környezetben tartózkodjon
  • mindenképpen minimál stílusú terasz beépítést szeretne megvalósítani
  • átlagon felüliek az esztétikai elvárásai még egy télikerttel szemben is
  • kiváló felületi minőségű, hosszú élettartamú terasz beépítést keres, aminek felújítására és karbantartására hosszú évek múltával sem kell költenie
  • fontos a design, és nem szeretne az otthonához nem illő barkács megoldásokat alkalmazni
  • előtérbe helyezi a maximális átláthatóságot és élvezni akarja „a kinn is benn is” érzését
  • végül, de nem utolsó sorban, ha nem szeretné, hogy az Ön terasza legyen a minden gyerekbetegséget produkáló prototípus, amit 'okosba' majd megoldanak Önnek

 

Ezeket a tulajdonságokat értékelni fogja, ha az Avalis télikertet választja

 

 

Szeretne tapasztaltabb lenni, mint a teraszbeépítést keresők 80%-a?

Olvassa el 3 perc alatt, hogy miért csupán ámítás az ingyenes felmérés.

 

 

SOLARLUX AVALIS TÉLIKERT ALAP ÁR: 

Fa vázas lapos tető, Referencia méret 6000 x 4000 mm: 1300 Eur/ m2 (Bruttó ár)

Ecoline hőszigetelt harmonika oldalfal, Referencia méret 5400 x 2400 mm: 2160 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

Highline hőszigetelt harmonika oldalfal, Referencia méret 5400 x 2400 mm: 2420 Eur/ folyóméter (Bruttó ár)

CERO nagyméretű tolóajtó rendszer - Egyedi árajánlat alapján

Ezen felül még számolnia kell a szerelés és szállítás díjával is.

 

Szeretne ajánlatot kérni a saját teraszához is?

 

Kövesse útmutatónkat!