Kubista télikert lapos tetős megjelenéssel, bemutatkozik az SDL Avalis

2020-04-23

A minimalizmus rajongói minden bizonnyal mélyen egyet értenek azzal a mondással, hogy sokszor a kevesebb több.

Az utóbbi években az élet szinte minden területén megfigyelhető a minimalista irányzat hatása, ez alól az építészet, s azon belül a nyílászárók sem képeznek kivételt. A gyártók folyamatosan innoválják termékeiket, hogy megfeleljenek az igényeknek. (Vagy inkább, hogy megteremtsék azokat?)

 

 

Fénnyel teli terek

Így is jellemezhetnénk a modern családi házakat, hiszen egyre többen terveznek olyan élettereket otthonukba, amelyek szakítanak a korábbi hagyományos ajtók-ablakok-erkély ajtó szentháromsággal.

Hiszen miért kellene ugyanazt a mintát ismételnünk, ha sokkal jobban, és praktikusabban is megálmodhatjuk? Jellemzően a nagy üvegfelületek, a nagy fesztávon nyitható homlokzatok, az integrált, vagy a különálló télikertek az eszközei ennek az építészeti ‘forradalomnak’.

A piac szereplői próbálnak felzárkózni az élen járó innovátorok mögé, és ahogyan ez lenni szokott, mindenre van látszólag pénztárcabarátabb megoldás. (Melyek többségének működőképességét, tartósságát most ne firtassuk.)

A hőszigetelt lakótélikertek, a hőszigetelés nélküli üvegteraszok, valamint a nagy fesztávú homlokzatnyitás specialistájának számító Solarluxot nem kell noszogatni az innováció terén. Folyamatosan figyelik, kutatják a trendeket, és a viszonteladói, valamint a vásárlói visszajelzések alapján születnek meg az új termékek.

A már díjazott előd, az Acubis üvegterasz

Már két éve, hogy megalkották az Acubis névre hallgató, kubista megjelenésű, hőszigetelés nélküli üvegteraszt, mely 2019-ben el is nyerte a German Design díjat. 

Persze nem álltak meg itt, hiszen valószínűleg már az Acubis tervezése során tudták, hogy ebből a designból kelleni fog egy hőszigetelt verzió is. Amit az év elején tartott partner találkozón be is mutattak nekünk. 

 

 

Íme, az Avalis hőszigetelt télikert minimalista designnal 

Az Avalis teljes mértékben megfelel a jelenlegi építészeti trendeknek. Nincs felesleges díszítés, nincsenek ívek, nincs benne egy átgondolatlan, vagy felesleges ceruzahúzás sem.

Az Avalis a többi Solarlux tető megoldással ellentétben nem üvegtető, mivel a tető alapját egy ötrétegű, laminált fa panel biztosítja. Opcionálisan rendelhető bevilágítóval is, így a fényárban úszó térről sem kell lemondanunk.

 

Oldalfalak többféle opcióban is

Ami az oldalfalakat illeti, több lehetőség közül is választhatunk. A Solarlux esetében hagyományos módon harmonikafalakkal (Ecoline, Highline, Woodline, Combiline) egészíthetjük teljes lakóértékű télikertté az Avalist.

Vagy, ha igazán fokozni akarjuk a minimalista megjelenést, akkor a ‘láthatatlan ablaknak’ is hívott Cero tolószerkezetekkel szereljük fel a télikerünket. A végeredmény magáért beszél, ez a télikert szinte észrevétlenül köti össze a kinti világot a bentivel.

Természetesen a szellőztetés, és az árnyékolás tökéletesen megoldott rendszerintegrált elemekkel, ahogy az összes többi Solarlux télikert típus esetében is. 

 

 

Műszaki adatok


 • minimális tető lejtés: 2 fok
 • vízelvezetés az ereszcsatornán keresztül
 • választható megjelenés: ferde, vagy egyenes tetőtúlnyúlás
 • a szigetelő réteg a teherhordó szerkezet felett van
 • a teherhordó szerkezet maximálisan ellenálló a páralecsapódással szemben
 • a tetőszerkezet belső felének gőzdiffúziós ellenállása alacsony, míg a gőzáteresztő képessége nagy (lévén szerves fa panel az alapja)
 • rövid összeszerelési idő
 • nincs előre meghatározott standard mérettartomány
 • max. panel szélesség: 3,5 m
 • max. panel mélység: 6 m
 • több tetőpanel is összekapcsolható egymással
 • panel vastagság 130-200 mm között
 • opcionálisan választható tetőkivágással (bevilágító)
 • szellőztetés: tető toló ablakon keresztül

Ajánlatkérés, további információ: telikert@mantu.hu

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Étterembővítés hőszigetelt télikerttel
2016-07-01

Étterembővítés hőszigetelt télikerttel

Az egész épület homlokzatot nyithatóvá tevő télikert koncepció rugalmas vendégtér bővítési lehetőséget és szinte egész éven át tartó használhatóságot biztosít.

Olvasson tovább
Régi építésű sorház felújítása hőszigetelés nélküli télikerttel
2014-06-18

Régi építésű sorház felújítása hőszigetelés nélküli télikerttel

Felújítani vagy lebontani? A régi épületek millió rosszul szigeteltek, sötétek és helyszűkével küzdenek. A Delfti Műszaki Egyetem diákjai a felújításra szavaztak. Újszerű megoldásuk itt olvasható.

Olvasson tovább
Szélvédett erkélyek kialakítása
2014-11-17

Szélvédett erkélyek kialakítása

A lakásvásárlási döntési szempontok között sokszor fontos szerepet játszik, van-e a lakás-hoz olyan erkély, ahová esetleg kiülhetünk este borozgatni vagy beszélgetni. Kérdés csak az, hogyan tudjuk védeni magunkat az időjárási körülményektől?

Olvasson tovább