Kubista télikert lapos tetős megjelenéssel, bemutatkozik az SDL Avalis

2020-04-23

A minimalizmus rajongói minden bizonnyal mélyen egyet értenek azzal a mondással, hogy sokszor a kevesebb több.

Az utóbbi években az élet szinte minden területén megfigyelhető a minimalista irányzat hatása, ez alól az építészet, s azon belül a nyílászárók sem képeznek kivételt. A gyártók folyamatosan innoválják termékeiket, hogy megfeleljenek az igényeknek. (Vagy inkább, hogy megteremtsék azokat?)

 

 

Fénnyel teli terek

Így is jellemezhetnénk a modern családi házakat, hiszen egyre többen terveznek olyan élettereket otthonukba, amelyek szakítanak a korábbi hagyományos ajtók-ablakok-erkély ajtó szentháromsággal.

Hiszen miért kellene ugyanazt a mintát ismételnünk, ha sokkal jobban, és praktikusabban is megálmodhatjuk? Jellemzően a nagy üvegfelületek, a nagy fesztávon nyitható homlokzatok, az integrált, vagy a különálló télikertek az eszközei ennek az építészeti ‘forradalomnak’.

A piac szereplői próbálnak felzárkózni az élen járó innovátorok mögé, és ahogyan ez lenni szokott, mindenre van látszólag pénztárcabarátabb megoldás. (Melyek többségének működőképességét, tartósságát most ne firtassuk.)

A hőszigetelt lakótélikertek, a hőszigetelés nélküli üvegteraszok, valamint a nagy fesztávú homlokzatnyitás specialistájának számító Solarluxot nem kell noszogatni az innováció terén. Folyamatosan figyelik, kutatják a trendeket, és a viszonteladói, valamint a vásárlói visszajelzések alapján születnek meg az új termékek.

A már díjazott előd, az Acubis üvegterasz

Már két éve, hogy megalkották az Acubis névre hallgató, kubista megjelenésű, hőszigetelés nélküli üvegteraszt, mely 2019-ben el is nyerte a German Design díjat. 

Persze nem álltak meg itt, hiszen valószínűleg már az Acubis tervezése során tudták, hogy ebből a designból kelleni fog egy hőszigetelt verzió is. Amit az év elején tartott partner találkozón be is mutattak nekünk. 

 

 

Íme, az Avalis hőszigetelt télikert minimalista designnal 

Az Avalis teljes mértékben megfelel a jelenlegi építészeti trendeknek. Nincs felesleges díszítés, nincsenek ívek, nincs benne egy átgondolatlan, vagy felesleges ceruzahúzás sem.

Az Avalis a többi Solarlux tető megoldással ellentétben nem üvegtető, mivel a tető alapját egy ötrétegű, laminált fa panel biztosítja. Opcionálisan rendelhető bevilágítóval is, így a fényárban úszó térről sem kell lemondanunk.

 

Oldalfalak többféle opcióban is

Ami az oldalfalakat illeti, több lehetőség közül is választhatunk. A Solarlux esetében hagyományos módon harmonikafalakkal (Ecoline, Highline, Woodline, Combiline) egészíthetjük teljes lakóértékű télikertté az Avalist.

Vagy, ha igazán fokozni akarjuk a minimalista megjelenést, akkor a ‘láthatatlan ablaknak’ is hívott Cero tolószerkezetekkel szereljük fel a télikerünket. A végeredmény magáért beszél, ez a télikert szinte észrevétlenül köti össze a kinti világot a bentivel.

Természetesen a szellőztetés, és az árnyékolás tökéletesen megoldott rendszerintegrált elemekkel, ahogy az összes többi Solarlux télikert típus esetében is. 

 

 

Műszaki adatok


 • minimális tető lejtés: 2 fok
 • vízelvezetés az ereszcsatornán keresztül
 • választható megjelenés: ferde, vagy egyenes tetőtúlnyúlás
 • a szigetelő réteg a teherhordó szerkezet felett van
 • a teherhordó szerkezet maximálisan ellenálló a páralecsapódással szemben
 • a tetőszerkezet belső felének gőzdiffúziós ellenállása alacsony, míg a gőzáteresztő képessége nagy (lévén szerves fa panel az alapja)
 • rövid összeszerelési idő
 • nincs előre meghatározott standard mérettartomány
 • max. panel szélesség: 3,5 m
 • max. panel mélység: 6 m
 • több tetőpanel is összekapcsolható egymással
 • panel vastagság 130-200 mm között
 • opcionálisan választható tetőkivágással (bevilágító)
 • szellőztetés: tető toló ablakon keresztül

Ajánlatkérés, további információ: telikert@mantu.hu

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Étterembővítés hőszigetelt télikerttel
2016-07-01

Étterembővítés hőszigetelt télikerttel

Az egész épület homlokzatot nyithatóvá tevő télikert koncepció rugalmas vendégtér bővítési lehetőséget és szinte egész éven át tartó használhatóságot biztosít.

Olvasson tovább
Üvegtetők méretezése hóterheléshez
2015-09-15

Üvegtetők méretezése hóterheléshez

Nem vitás, hogy a teraszfedések, ill. üvegtetők tervezésének egyik sarkalatos pontja a hóteher figyelembevétele. A mértékadó terhelés értelmezése azonban nem mindig egyértelmű.

Olvasson tovább
Intelligens homlokzat kialakítás beépített erkélyekkel
2014-06-03

Intelligens homlokzat kialakítás beépített erkélyekkel

Bár ez az épület felújítás Németországban történt, talán mégis érdekes és tanulságos lehet számunkra, mert bepillantást enged egy a hazaitól merőben eltérő gondolkodású és szemléletű lakásgazdálkodásba.

Olvasson tovább