Szélvédett erkélyek kialakítása

2014-11-17

A lakásvásárlási döntési szempontok között sokszor fontos szerepet játszik az, hogy van-e a lakáshoz olyan erkély, ahová esetleg kiülhetünk este borozgatni vagy beszélgetni. A kérdés csak az, hogyan tudjuk megvédeni magunkat az időjárási körülményektől?

Az időjárás viszontagságainak rendszerint éppen azok az erkélyek vannak kitéve, ahonnan a legszebb panorámát és kilátást élvezhetnénk, ahová igazán jó lenne néhány órára kiülni és élvezni a látványt.

Ilyenek a tóparti vagy folyóparti ingatlanok erkélyei, vagy a szélnek kitett hegyoldalak ingatlanai. Ezeken az erkélyeken és teraszokon mindenképpen szükséges az időjárás elleni (szél, eső) védelem megoldása, melyre a Solarlux cég keretnélküli üveghomlokzatai kínálnak ideális megoldást.

A bremerhaveni kikötőben Weser folyó töltése melletti lakóházakban élőknek állandóan fújó friss tengeri széllel kell számolniuk. Egy új lakóház építése során ezért az építészek a szél elleni védelem céljából egy mozgatható üveghomlokzatot terveztek be.

Az SL Modular balkonrendszer korlátelemeit a helyi igényekhez igazították. Az épület tartóoszlopait hátrébb helyezték, így a mellvéd kívülről tiszta üvegmegjelenést tesz lehetővé.

A lakók szabadon választhattak, hogy az üvegmellvédek fölé kérik-e a lapozható SL 25 típusú keretnélküli üveglapokat. A függőleges keret nélküli alumínium profilrendszer könnyedén mozgatható, így az erkély teljes szélességében nyitható.

Nyitott állapotban az üvegszárnyak szinte láthatatlanok a parkolóhelyen. Zárt állapotban viszont kiváló védelmet nyújtanak a széllel, az esővel, sőt a zajjal szemben is, miközben az erkély levegős és napos jellegéből semmit sem veszít.

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot a telikert@mantu.hu email címen.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Régi építésű sorház felújítása hőszigetelés nélküli télikerttel
2014-06-18

Régi építésű sorház felújítása hőszigetelés nélküli télikerttel

Felújítani vagy lebontani? A régi épületek millió rosszul szigeteltek, sötétek és helyszűkével küzdenek. A Delfti Műszaki Egyetem diákjai a felújításra szavaztak. Újszerű megoldásuk itt olvasható.

Olvasson tovább
Intelligens homlokzat kialakítás beépített erkélyekkel
2014-06-03

Intelligens homlokzat kialakítás beépített erkélyekkel

Bár ez az épület felújítás Németországban történt, talán mégis érdekes és tanulságos lehet számunkra, mert bepillantást enged egy a hazaitól merőben eltérő gondolkodású és szemléletű lakásgazdálkodásba.

Olvasson tovább
Horizontális és vertikális üvegfelületek hőhídmentes csatlakoztatása
2014-03-17

Horizontális és vertikális üvegfelületek hőhídmentes csatlakoztatása

A hőszigetelt üvegtetők és homlokzati nyílászárók kombinációjával létrehozott lakótérbővítések egyik legkényesebb pontja a csatlakozások és illesztések hőszigetelésének hatékonysága, melyek tervezése még a gyakorlott építész számára is fejtörést jelent.

Olvasson tovább