Szélvédett erkélyek kialakítása

2014-11-17

A lakásvásárlási döntési szempontok között sokszor fontos szerepet játszik az, hogy van-e a lakáshoz olyan erkély, ahová esetleg kiülhetünk este borozgatni vagy beszélgetni. A kérdés csak az, hogyan tudjuk megvédeni magunkat az időjárási körülményektől?

Az időjárás viszontagságainak rendszerint éppen azok az erkélyek vannak kitéve, ahonnan a legszebb panorámát és kilátást élvezhetnénk, ahová igazán jó lenne néhány órára kiülni és élvezni a látványt.

Ilyenek a tóparti vagy folyóparti ingatlanok erkélyei, vagy a szélnek kitett hegyoldalak ingatlanai. Ezeken az erkélyeken és teraszokon mindenképpen szükséges az időjárás elleni (szél, eső) védelem megoldása, melyre a Solarlux cég keretnélküli üveghomlokzatai kínálnak ideális megoldást.

A bremerhaveni kikötőben Weser folyó töltése melletti lakóházakban élőknek állandóan fújó friss tengeri széllel kell számolniuk. Egy új lakóház építése során ezért az építészek a szél elleni védelem céljából egy mozgatható üveghomlokzatot terveztek be.

Az SL Modular balkonrendszer korlátelemeit a helyi igényekhez igazították. Az épület tartóoszlopait hátrébb helyezték, így a mellvéd kívülről tiszta üvegmegjelenést tesz lehetővé.

A lakók szabadon választhattak, hogy az üvegmellvédek fölé kérik-e a lapozható SL 25 típusú keretnélküli üveglapokat. A függőleges keret nélküli alumínium profilrendszer könnyedén mozgatható, így az erkély teljes szélességében nyitható.

Nyitott állapotban az üvegszárnyak szinte láthatatlanok a parkolóhelyen. Zárt állapotban viszont kiváló védelmet nyújtanak a széllel, az esővel, sőt a zajjal szemben is, miközben az erkély levegős és napos jellegéből semmit sem veszít.

Segítségre van szüksége a tervezésben? Vegye fel velünk a kapcsolatot a telikert@mantu.hu email címen.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Régi építésű sorház felújítása hőszigetelés nélküli télikerttel
2014-06-18

Régi építésű sorház felújítása hőszigetelés nélküli télikerttel

Felújítani vagy lebontani? A régi épületek millió rosszul szigeteltek, sötétek és helyszűkével küzdenek. A Delfti Műszaki Egyetem diákjai a felújításra szavaztak. Újszerű megoldásuk itt olvasható.

Olvasson tovább
Étterembővítés hőszigetelt télikerttel
2016-07-01

Étterembővítés hőszigetelt télikerttel

Az egész épület homlokzatot nyithatóvá tevő télikert koncepció rugalmas vendégtér bővítési lehetőséget és szinte egész éven át tartó használhatóságot biztosít.

Olvasson tovább
Kubista télikert lapos tetős megjelenéssel, bemutatkozik az SDL Avalis
2020-04-23

Kubista télikert lapos tetős megjelenéssel, bemutatkozik az SDL Avalis

Az Avalis teljes mértékben megfelel a jelenlegi építészeti trendeknek. Nincs felesleges díszítés, nincsenek ívek, nincs benne egy átgondolatlan, vagy felesleges ceruzahúzás sem. Nézzük meg közelebbről!

Olvasson tovább