Egész éven át tartó teraszélmény éttermeknek

2017-09-18

Egy hollandiai étterem tulajdonosai érdekes projektet valósítottak meg. A vendéglátóegység eleve egy régi postahivatalban kapott helyet, ami máris egyedi hangulatot kölcsönöz neki. Azonban vezetőség szerette volna kibővíteni a befogadóképességet, ezért úgy döntöttek, hogy ezt egy télikert segítségével oldják meg.

A terv hamar megszületett, a posta épületének hátfalához csatlakoztatott impozáns méretű télikerttel valóban jelentős térbővítést érhetnek el. Egy ilyen télikert azonban nem csak a vendégtér 85 m2-rel való megnagyobbítását teszi lehetővé, de egyszerű és nyitott megjelenésével kitűnik a tucat éttermek közül, így egész évben vonzza a vendégeket. 

Az építész koncepció lényege egy igazi városi kávéház létrehozása volt, ahol az emberek minden évszakban és minden napszakban szívesen tartózkodnak. Sok régi épületelemet, mint pl. a nagy belmagasságot, a nagy méretű ablakokat, az oszlopokat, vagy az antik díszítőelemeket megtartottak. Ugyanis ezek jelentik a lényegesen modernebb hozzáépítés alapját, egyúttal kontrasztot képeznek a transzparens télikerttel.

Az étterem ezt a télikertet választotta: Solarlux SDL Akzent Vision

A télikert a Solarlux Akzent Vision típusú alumínium elemeiből készült, mely nemcsak extravagáns megjelenéssel bír, de nagyfokú funkcionalitással is. 

A tető üvegezése 3 rétegű hőszigetelt üvegből készült, melyben egy hővédő fólia is elhelyezésre került, hogy biztosítsák a kellemes belső klímát. A tetőrendszer belső statikájú, az integrált acélsodronyok és acélbordák jól mutatják a tehereloszlást. 

Az üvegtetőnek, a filigrán profiloknak és a lyukasztott tartóbordáknak köszönhetően a vendégek az év minden napján természetes fényben élvezhetik az ebédjüket, kávéjukat.  

Érdekli önt ez a felhasználási lehetőség?

Kattintson facebook oldalunkra, ahol még több képet talál üzletportál kialakítás és étterembővítés témakörben. 

Ajánlatkérés és további információ: telikert@mantu.hu

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Teraszbeépítés témában
Igazi építészeti bravúr, vendéglátás történelmi környezetben
2017-11-17

Igazi építészeti bravúr, vendéglátás történelmi környezetben

Vendéglátás egy történelmi környezetbe helyezett, időjárásfüggetlen vendégteraszként funkcionáló, modern üveg hozzáépítés alatt.

Olvasson tovább
Lapos tetős üvegterasz kubista stílushoz
2018-03-07

Lapos tetős üvegterasz kubista stílushoz

Régi kívánsága volt az építészeknek egy olyan télikert ill. üvegtető, amely formájában illeszkedik a kubista házakhoz. Íme!

Olvasson tovább