Igazi építészeti bravúr, vendéglátás történelmi környezetben

2017-11-17

A történelmi helyszínen a nemesi családok helyett ma már egy igen kedvelt étterem található, mely rendszerint nagy társaságoknak kínál  impozáns helyszínt az összejövetelekhez.

Az eddig kihasználatlanul álló külső terasz nem csak nagyobb befogadóképességet tesz lehetővé, de nagyszerű kilátást is biztosít a reneszánsz környezetre.

A 110 m2 alapterületű terasz üvegfelülete szabad kilátást biztosít a parkra, miközben teljes védelmet biztosít az időjárás elemeivel szemben.

A hozzáépítés nagyszerű példája annak, hogy a műemlékvédelem és a modern építészeti megoldások egyáltalán nem zárják ki egymást.

Az üveghomlokzat kialakítása a Solarlux Co2mfort homlokzattal készült. Ennek lényege egy járható folyosóval elválasztott kettős héjazat, mely egy nyitható hőszigetelt üveg harmonikafalból és egy elé helyezett hőszigetelés nélküli lapozható üvegfalból áll.

A kettős homlokzati héjazat lényege

A homlokzat kettős üvegezése nagyfokú védelmet és egyben hatalmas variálhatóságot biztosít.

A belső alumínium harmonika ajtóból álló hőszigetelt héjazat kielégíti a legszigorúbb energetikai előírásokat. Mindeközben a szerkezet hihetetlenül keskeny, csukott állapotban mindössze 99 mm-t kitakaró keretrendszere akadálytalan kilátást biztosít a parkra. A terasz oldalait hét darab harmonika szerkezet alkotja, melyek majdnem 21 m oldalfelületet tesznek nyithatóvá.

A külső héj egy szigeteletlen, lapozható üvegfal rendszerből (SL25XXL) áll, mely télen zárt állapotban szoláris nyereséget biztosít. Jó idő estén a teljesen átlátható üvegfal a kinyitott belső héjazat mellett teljes szélvédelmet és kellemes klímát nyújt a az étterem vendégeinek. Meleg nyári napokon mindkét héjat 100%-ban kinyitva pedig a teljes szabadságot élvezhetjük.

A Solarlux Co2mfort homlokzatról további információt az alábbi videóban találhat.

CO2MFORT FASSADE

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Teraszbeépítés témában
Egész éven át tartó teraszélmény éttermeknek
2017-09-18

Egész éven át tartó teraszélmény éttermeknek

Hogyan lehet egy régi postahivatalt modern kávézóvá alakítani? Egy hollandiai példa választ ad a kérdésre.

Olvasson tovább
Lapos tetős üvegterasz kubista stílushoz
2018-03-07

Lapos tetős üvegterasz kubista stílushoz

Régi kívánsága volt az építészeknek egy olyan télikert ill. üvegtető, amely formájában illeszkedik a kubista házakhoz. Íme!

Olvasson tovább