Igazi építészeti bravúr

2017-11-17

Vendéglátás történelmi környezetben

A történelmi helyszínen a nemesi családok helyett ma már egy igen kedvelt étterem található, mely rendszerint nagy társaságoknak kínál  impozáns helyszínt az összejövetelekhez. Az eddig kihasználatlanul álló külső terasz nem csak a nagyobb befogadóképességet teszi lehetővé, de nagyszerű kilátást is biztosít a reneszánsz környezetre.

A 110 m2 alapterületű terasz üvegfelülete szabad kilátást biztosít a parkra miközben teljes védelmet kínál a széltől és időjárástól.

A hozzáépítés nagyszerű példája annak, hogy a műemlékvédelem és a modern építészeti megoldások egyáltalán nem zárják ki egymást, sőt kiválóan kiegészítik egymást.

Az üveghomlokzat kialakítása az un. Solarlux Co2mfort homlokzattal készült. Ennek lényege egy járható folyósóval elválasztott kettős héjazat, mely egy nyitható üveg harmonika falból és egy elé helyezett lapozható üvegfalból áll.

A kettős héjazat mögötti ötlet

A homlokzat kettős üvegezése nagyfokú védelmet és egyben nagyfokú variálhatóságot biztosít.

A belső alumínium harmonika ajtóból álló hőszigetelt héjazat kielégíti a legszigorúbb energetikai előírásokat. Mindeközben a szerkezet hihetetlenül kekeny, csukott állapotban mindössze 99 mm-t kitakaró keretrendszere akadálytalan kilátást biztosít a parkra. A terasz oldalait 7 db harmonika szerkezet alkotja, melyek majdnem 21 m oldalfelületet tesznek nyithatóvá.

A külső héj egy szigeteletlen, lapozható üvegfal rendszerből (SL25XXL) áll, mely télen a zárt állapotban soláris nyereséget biztosít Jó idő estén a teljesen átlátható üvegfal a kinyitott belső héjazat mellett teljes szélvédelmet és kellemes klímát nyújt a bennülőknek. Meleg nyári napokon mindkét héjat 100%-ban kinyitva a teljes szabadságot élvezhetjük.

A Solarlux Co2mfort homlokzatról további információt az alábbi videóban találhat.

CO2MFORT FASSADE

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Teraszbeépítés témában
Bauhaus stílusú kerti pavilon üvegből- Atrium Carré
2014-02-13

Bauhaus stílusú kerti pavilon üvegből- Atrium Carré

Egy csak a leglényegesebbre leegyszerűsített KOCKA. Talán így lehetne jellemezni a SOLARLUX bauhaus stílusú üvegházát, mely 2014-ben elnyerte a nemzetközileg is elismert IF Product design díjat.

Olvasson tovább
Egész éven át tartó teraszélmény éttermeknek
2017-09-18

Egész éven át tartó teraszélmény éttermeknek

Hogyan lehet egy régi postahivatalt modern kávézóvá alakítani? Egy hollandiai példa választ ad a kérdésre.

Olvasson tovább
Üvegterasz kubista designban
2018-03-07

Üvegterasz kubista designban

Régi kívánsága volt az építészeknek egy olyan télikert ill. üvegtető, amely formájában illeszkedik a kubista házakhoz. Íme!

Olvasson tovább