Milyen teraszt tervezzen?


A legtöbb építkező sajnos igen kevés időt szán a terasz megtervezésére, pedig egy kertes családi ház egyik legfőbb vonzereje éppen a természet közelsége, hogy minél több időt tölthessünk a szabad levegőn.

Sokan, csak az építkezés befejezése után szembesülnek azzal a ténnyel, hogy nincs egy olyan, az épülethez csatlakozó hely, ahova a családtagokkal vagy barátokkal együtt kiülhetnének a szabad természetbe.

De ha még gondolt is valaki korábban egy kellemes terasz megépítésére, legtöbbször nem övezi a szándékot kellő átgondoltság és legtöbbször csak akkor szembesül az illető a problémákkal, amikor pl. vagy a tűző nap, vagy az eső, vagy a szél teszi lehetetlenné a terasz használatát.

Jelentős hibaforrás lehet, ha a terasz tervezett védelmét (tető, árnyékolás, oldalfalak), és ezen rendszerelemek házhoz való csatlakozását nem tervezzük meg előre. Így ugyanis ezek az utólagosan beépített épületelemek nem a ház szerves részeiként, azzal egységet és harmóniát képezve jelennek meg a látványban, számos építészeti hiba forrásai lehetnek és nem utolsósorban a teraszunk nem tölti be azt a funkciót, amit elvárunk tőle. Hol az eső zavar, hol a napsütés, hol a szél, hol pedig kellemetlenül hűvös van.

A terasz megtervezésének 10 legfontosabb szempontja


Ahhoz, hogy el tudja dönteni milyen teraszmegoldást válasszon, vagy egy szakértő tanácsot tudjon adni Önnek, az alábbi kérdésekre kell tudnia válaszolni.

  1. Mit szeretne ott csinálni, hogyan kívánja hasznosítani?
  2. Hol legyen a terasz? Milyen legyen a tájolása?
  3. Melyik évszakban akarja használni, és mire?
  4. Melyik napszakban akarja használni, és mire?
  5. Mekkora legyen a terasz mérete?
  6. Hol legyenek a közlekedési útvonalak?
  7. Hogyan közelítse meg a házból a teraszt?
  8. Hogyan alakítsa ki a kertkapcsolatot?
  9. Hogyan befolyásolja a terasz, ill. az arra helyezett építmény a ház építészeti megjelenését?
  10. Mennyi pénzt szán a megvalósításra?

A fentiekből is látható, hogy egy komplex kérdéskörről van szó, amire nagy figyelmet kell fordítani. Ha segítségre van szüksége a terasz kialakításának megtervezéséhez, látogasson el bemutatótermünkbe, ahol szakértőink bemutatják Önnek a különböző terasz megoldásainkat, segítenek Önnek az igényeinek megfelelő kialakításban. Lépjen kapcsolatba velünk még ma!

IDŐPONTEGYEZTETÉS