Markilux textil kollekció - World of Colours


A Markilux textil kollekció röviden összefoglalva a szürke (és az összes több szín) 50 árnyalata. Van sima, sötét, világos, árnyalt, így csíkos, úgy csíkos, és még sorolhatnánk. Nem csak a saját gyártású árnyékolóihoz gyártanak textileket, hanem számos vezető európai árnyékolástechnikai gyártó is ezekkel dolgozik.

 

Inspirációk


Modern és tartós textil árnyékolót szeretne?


Az árnyékolásban alkalmazott textilekkel szemben muszáj magas minőségi elvárásokat megfogalmazni, hiszen sokféle igénybevételnek kell megfelelniük. Nem csak a nap UV sugárzásának, de az esőnek és a szélnek, és a különböző mechanikai igénybevételeknek is ellent kell, hogy álljanak, mindezt minél hosszabb időn át.

Érdemes nem csak műszaki vászonként, vagy hatékony napvédőként tekinteni rájuk, hiszen döntően befolyásolják  az árnyékoló alatti fényviszonyokat, például a színeket és a hangulatot, vagyis végeredményben a közérzetünket. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen designt választunk, ne csak az otthonunk, de mondjuk úgy, a lelkünk színvilágához is jó, ha passzolnak.

A részletes színkollekciót az alábbi linkre kattintva a Markilux oldalán találja, de bemutatótermünkben megtekintheti élőben is a teljes textil választékot.
 

Markilux színkollekció

 


Markilux Sunvas snc és Sunsilk snc textilek

 

A Markilux textilválaszték egymástól két jól megkülönböztethető textilfajtából áll.
 

A Sunsilk Snc textilek letisztult designját 7 nyáriasan friss színvilág és finom, harmonikus színeket tartalmazó minták jellemzik. A kezelt high-tech poliészterből készült, fényben áttetsző szövetnek egyedi csillogást és különleges megjelenést biztosítanak. 
 

A Sunvas snc textilek mintázatát a nyugodtság, a sötéttől a pasztellig terjedő 7 olyan színvilág jellemzi, mely  modern, szövethatású megjelenést eredményez. A Sunvas snc romantikus design-nal párosuló műszaki csúcskategóriát jelent. 
 

A Markilux saját gyártású Sunvas és Sunsilk textilárnyékolóinak textilminősége kiemelkedik a versenytársak közül.

TulajdonságSunvasSunsilk
Fényállóság ISO 1050 B02 szerint*Érték 7-8Érték 7-8
Időjárásállóság ISO 105 B04 szerintÉrték 7-8Érték 7-8
Szövetvastagság0,45 mm0,37 mm
Szakítószilárdság (K/S) EN 13934-12200 N / 1200 N2500 N / 1350 N
Vízállóság35 mbar45 mbar
UPF fényvédő faktor S EN 13937-250+50+

* A Sunvas és a Sunsilk textilek is a max. 7-8 értéket érik el.


Markilux textil árnyékoló Visutex

Markilux Visutex kollekció - Exkluzívitás felár nélkül

A Visutex kollekció az igényes ízlésű felhasználók részére fejlesztett választék, mely kizárólag a Markilux kínálatában található meg. A Visutex egy változatosan strukturált szövési eljárás, mely stílusosan modern designt eredményez, ami jól illeszkedik a teraszok, kertek színeihez, hangulatához.

8 erőteljes színvilág, valamint az elegáns mintázatok jól megkülönböztethető védjegyet biztosítanak a Markilux árnyékolóknak. A Sunsilk snc a fényes és csillogó, míg a Sunvas snc a lágyan fénylő minőséget képviseli.

 

Markilux textil árnyékoló Perfotex

Markilux Perfotex kollekció - a télikert árnyékolók királynője

A Perfotex egy speciális, hightech poliészterből készült, alumínium bevonattal ellátott szövet a bevált Sunsilk minőségben, mely különösen télikert árnyékolóként népszerű. A különleges szövéstechnológiájú, fény és légáteresztő szövet kellemes átláthatóságot biztosít, és megakadályozza az extrém terhelést okozó víztócsák kialakulását a szöveten.

A fonalak teflon bevonata kiváló védelmet nyújt a szennyeződések megtapadása ellen és megfelelő víztaszító hatású. A szövet alsó és felső oldalán lévő alumínium pigmentálás a gyártástechnológiából adódóan nem azonos, és a felső oldalon a jobb hő visszaverés miatt sűrűbb. Ez világosabb mintáknál áttetsző fényben látható.

 

Markilux textil árnyékoló Sunvas

Markilux Sunvas transsolar kollekció - az áttetsző napvédő szövet

A Sunvas transsolar egy innovatív, perforált hightech poliészter kiváló műszaki tulajdonságokkal. A választék magját a Sunvas classic kollekció válogatott mintái jelentik, természetesen azonos színekben.  A perforált szövet áttetsző, jó fény és légáteresztő tulajdonságú. A transsolar kollekciót ablak és télikert árnyékolóként, valamint árnyéktoldatként ajánljuk.

 

 

Markilux textil árnyékoló Perla szövetMarkilux Sunsilk perla FR - vízálló és nehezen gyulladó

A Sunsilk snc alapon készülő speciális perla FR kivitel vízálló és nehezen gyulladó textil. A szövet különlegessége még, hogy napfényben a felső szövet színe áttetszik az alsó fehér felületen, ami a belső terekben izgalmas színhatásokat hoz létre.

 
Markilux textil árnyékoló vízálló kivitel

Markilux Sunvas Perla - a vízálló kivitel

A Sunvas snc alapon készülő speciális Perla kivitel egy vízálló textil kiváló műszaki tulajdonságokkal. A textil egy átlátszó bevonatot tartalmaz, így a színhatás szinte azonos a bevonat nélküli sunvas textilekével. A sunvas Perla textil víz-, és időjárásálló, ideális védelmet kínál az esővel és az UV sugárzással szemben.

 

 

Markilux textil árnyékoló Vuscreen

Markilux Vuscreen ALU

Lágyan perforált és finoman áttetsző a Vuscreen textil, mely elsősorban a Markilux függőleges árnyékolóihoz készül. Ez a kivitel védelmet nyújt a visszaverődő és a tükröződő fényekkel szemben is. A hightech poliészter szövet szálain lévő alumínium részecskék visszaverik a hőt, így Ön kellemesebb belső klímát teremthet.

 

 

 

Markilux Colours kollekció - harmonikus, különleges és színes

Ez a kollekció minden ízlésvilághoz kínál modern mintákat a lágyan fénylő Sunvas snc minőségben. 

 

Markilux Classics kollekció - a biztos választás

Az egyszínű Classics dessinek stílustól függetlenül is mindig jól kombinálhatók. A jó ízléssel összeválogatott semleges és elegáns kollekcióban találhatunk csillogó Sunsilk snc minőséget éppúgy, mint lágyan fénylő Sunvas snc kivitelt is. Így biztosan mindenki megtalálhatja a kedvenc mintáját.

 


Melyik textil típus melyik árnyékoláshoz alkalmazható?***

Markilux textil árnyékolások szövet tulajdonságok

*    Visutex, Classics és Colours kollekciók is
**  Trackfix kivitelben nem érhető el.
*** Függően a mérethatároktól.


Színek és mintázat

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a Markilux kollekciójának több mint 250 különböző darabjából nem könnyű a választás. De azt is, hogy mindenki kompromisszumok nélkül megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb, az otthonához legjobban illő színt és mintát. Jöjjön el bemutatótermünkbe és nézze meg mind a 250 árnyalatot és válasszon közülük tanácsadóink segítségével.
 

Időpontegyeztetés