Markilux textil kollekció - World of Colours


A Mantu Teraszmegoldások programjában használt Markilux textilek választásával Ön egy nagy értékű, prémium termék mellett teszi a le a voksát.
A Markilux nem csak a saját gyártású árnyékolóihoz gyárt textileket, hanem számos vezető európai árnyékolástechnika gyártó is ezekkel dolgozik.

 

Inspirációk


Műszaki információk a textilekről


Az árnyékolásokban alkalmazott textilekkel szemben magas minőségi elvárásokat kell megfogalmazni, hiszen sokféle igénybevételnek kell megfelelniük. Nem csak a nap UV sugárzásának, de az esőnek és a szélnek, a különböző mechanikai igénybevételeknek is ellent kell, hogy álljanak, valamint hosszú élettartammal kell rendelkezniük.

Az árnyékoló textilek azonban nem csupán műszaki vásznak és hatékony napvédők. Döntően befolyásolják ugyanis az árnyékoló alatti fényviszonyokat, a színeket és a hangulatot, végeredményben a közérzetünket, ezért egyáltalán nem mindegy milyen designt választunk.

A részletes színkollekciót a Markilux gyári oldalán találja.
 

Markilux színkollekció


Ajánljuk azonban, hogy a kollekciót inkább élőben az üzletünkben tekintse meg, mert csak az eredeti minta adja vissza a valódi, élethű megjelenést. Vegye igénybe tanácsadóink szakértelmét, akik minden kérdésben állnak rendelkezésükre és segítenek Önnek kiválasztani a legjobb Teraszmegoldást.
 

Az öntisztító képességet minősítő intézetek oklevelei igazolják

Sunvas snc és Sunsilk snc textilek

 

A Markilux textilválaszték egymástól két jól megkülönböztethető textilfajtából áll.
 

A Sunsilk Snc textilek letisztult designját 7 nyáriasan friss színvilág és finom, harmonikus színeket tartalmazó minták jellemzik. Ezek a  kezelt high-tech poliészterből készült, fényben áttetsző szövetnek tipikus csillogást és izgalmas megjelenést biztosítanak. A Sunsilk snc műszaki csúcskategória, mely modern megjelenéssel párosul. Egyúttal a neve garancia a hosszú élettartamra, a színtartósságra, a terhelhetőségre, és az öntisztító képességre.
 

A Sunvas snc textilek mintázatát a nyugodtság, a sötéttől a pasztellig terjedő 7 olyan színvilág jellemzi, mely hagyományosan modern, szövethatású megjelenést eredményez. A Sunvas snc romantikus megjelenéssel párosuló műszaki csúcskategóriát jelent. Valamint hosszú élettartamot, színtartósságot, terhelhetőséget és öntisztító képességet is.
 

A textil minőség

A Markilux saját gyártású Sinvas és Sunsilk textilárnyékolóinak textilminősége kiemelkedik a versenytársak közül.

TulajdonságSunvasSunsilk
Fényállóság ISO 1050 B02 szerint*Érték 7-8Érték 7-8
Időjárásállóság ISO 105 B04 szerintÉrték 7-8Érték 7-8
Szövetvastagság0,45 mm0,37 mm
Szakítószilárdság (K/S) EN 13934-12200 N / 1200 N2500 N / 1350 N
Vízállóság35 mbar45 mbar
UPF fényvédő faktor S EN 13937-250+50+

* A Sunvas és a Sunsilk textilek is a max. 7-8 értéket érik el.


Speciális kollekciók és textilminőségek

Visutex kollekció - Exkluzív kollekció felár nélkül

A Visutex kollekció az igényes ízlésű felhasználók részére fejlesztett választék, mely kizárólag a Markilux kínálatában található meg. A Visutex egy változatosan strukturált szövési eljárás, mely stílusosan modern designt eredményez, és ami jól illeszkedik a teraszok, kertek színeihez, hangulatához. 8 erőteljes színvilág, valamint az elegáns mintázatok jól megkülönböztethető védjegyet biztosítanak a Markilux árnyékolóknak. A Sunsilk snc a fényes és csillogó, míg a Sunvas snc a lágyan fénylő minőséget képviseli.

 

Visutex

Aláírás: A Visutex kollekció színvilágai


Colours kollekció - harmonikus, különleges és színes

Ez a kollekció minden ízlésre kínál modern mintákat a lágyan fénylő sunvas snc minőségben. Összesen 19 klasszikus és időtlen csíkmintából választhat.


Classics kollekció - a biztos választás

Az egyszínű classics dessinek stílus függetlenül is mindig jól kombinálhatók. A jó ízléssel összeválogatott semleges és elegáns kollekcióban találhatunk csillogó sunsilk snc minőséget éppúgy, mint lágyan fénylő sunvas snc kivitelt is. Így biztosan mindenki megtalálhatja a kedvenc mintáját.


Perfotex kollekció - a télikert árnyékolók királynője

A Perfotex egy speciális, hightech poliészterből készült, alumínium bevonattal ellátott szövet a bevált sunsilk minőségben, mely különösen télikert árnyékolóként való alkalmazásban kedvelt. A különleges szövéstechnológiájú, fény és légáteresztő szövet kellemes átláthatóságot biztosít, megakadályozza az extrém terhelést okozó víztócsák kialakulását a szöveten. A fonalak teflon bevonata kiváló védelmet nyújt a szennyeződések megtapadása ellen és megfelelő víztaszító hatású. A szövet alsó és felső oldalán lévő alumínium pigmentálás a gyártástechnológiából adódóan nem azonos, és a felső oldalon a jobb hő visszaverés miatt sűrűbb. Ez világosabb mintáknál áttetsző fényben látható.


Sunvas transsolar kollekció - az áttetsző napvédő szövet

A Sunvas transsolar egy innovatív, perforált hightech poliészter kiváló műszaki tulajdonságokkal. A választék magját a sunvas classic kollekció kiválogatott mintái jelentik, természetesen azonos színekben.  A perforált szövet áttetsző, jó fény és légáteresztő tulajdonságú. A transsolar kollekciót ablak és télikert árnyékolóként, valamint árnyéktoldatként ajánljuk.


Sunsilk perla FR - víz és nehezen gyulladó

A sunsilk snc alapon készülő speciális perla FR kivitel vízálló és nehezen gyulladó textil. A szövet különlegessége még, hogy napfényben a felső szövet színe áttetszik az alsó fehér felületen, ami a belső terekben izgalmas színhatásokat hoz létre.


Sunvas Perla - a vízálló kivitel

Cseppek

 

A Sunvas snc alapon készülő speciális perla kivitel egy vízálló textil kiváló műszaki tulajdonságokkal. A textil egy átlátszó bevonatot tartalmaz. A színhatás szinte azonos a bevonat nélküli sunvas textilekével. A sunvas Perla textil víz-, és időjárásálló és ideális védelmet kínál az eső és az UV sugárzás elől.


Vuscreen ALU

Lágyan perforált és finoman áttetsző a Vuscreen textil, mely elsősorban a Markilux függőleges árnyékolóihoz készül. Ez a kivitel védelmet nyújt a reflektáló és tükröződő fényekkel szemben is. A hightech poliészter szövet szálain lévő alumínium részecskék visszaverik a hőt, mely által Ön kellemesebb belső klímát teremthet.


Melyik textil minőség melyik árnyékoláshoz alkalmazható?***

* Visutex, Classics és Colours kollekciók is
** Kizárólag nem trackfix kivitelben
*** Függően a mérethatároktól. Kérdezze a szaktanácsadóinkat.


Színek és mintázat

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a Markilux kollekciójának több mint 250 különböző darabjából nem könnyű a választás. De azt is, hogy mindenki kompromisszumok nélkül megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb, az otthonához legjobban illő színt és mintát. Jöjjön el bemutatótermünkbe és nézze meg mind a 250 dekort és válasszon közülük tanácsadóink segítségével.
 

Időpontegyeztetés


Markilux relax outdoor plus

Markilux-relax


A Markilux textilkollekció egyedisége abban is kiemelkedik, hogy az árnyékolók színvilágának és mintázatának megfelelő huzatokkal kültéri bútorait is megrendelheti. Nem csak beltéri, de kültéri használatra, időjárásálló huzatokkal is rendelhet bútorokat és kiegészítőket. Kérje katalógusunkat, vagy jöjjön el bemutatótermünkbe és tájékozódjon személyesen a lehetőségekről.


Bemutatóterem