Pigato alumínium vázas télikert, üveg vagy polikarbonát fedéssel


A Pigato tetőnk megjelenésében, műszaki kialakításában, a felhasznált minőségi anyagok tekintetében méltó vetélytársa bármely prémium kategóriás alumínium télikertnek. Alkalmazása a többi hőszigetelés nélküli télikertünkhöz hasonló, elsősorban tavasztól-őszig tartó használatra javasolt. Nagy stabilitása lehetővé teszi nagyobb méretű szabályos négyszög alakú teraszokon való alkalmazását is.

Inspirációk


Teraszbeépítés télikertté bővíthető alumínium vázas polikarbonát vagy üveg fedéssel


A PIGATO teraszfedés egyesíti magában a legmagasabb luxus kategóriába tartozó alumínium vázas teraszfedések minden előnyét, mindezt azonban meglepően kedvező árszinten teszi. Köszönhető ez mindenekelőtt az átgondolt és standardizált termékválasztéknak és a racionális műszaki megoldásoknak, amik egyszerűsítik a tetők műszaki előkészítését. A PIGATO terasztető igény szerint rendelhető polikarbonát vagy üveg fedéssel is.

 

Oldalsó mobilüvegezéssel télikertté bővíthető, de a szél és oldalsó napsugárzás elleni védelem screen-nel (oldalsó textilárnyékoló) is megoldható.

 

Alumínium vázas polikarbonát vagy üvegfedés

A Pigato alumínium vázrendszer korszerű műszaki megoldásai, rendkívüli stabilitása lehetővé teszi nem csak a polikarbonát lemezekkel való fedést, de biztonsági tetőüvegezések alkalmazását is. A vázszerkezet rendkívül kecses és könnyed, magas igényszintű megjelenést biztosít luxus ingatlanokban történő beépítés esetén is.

 

 

A Pigato vázszerkezet estén az egyéni igények alapján Ön dönt, hogy polikarbonát vagy üveg fedést kíván alkalmazni. A szempontok közül elsőként a tetőben kívánt osztások számát érdemes említeni. Ugyanannál a tetőméretnél a könnyebb súlyú polikarbonát lemeznél kevesebb, nagyobb felületű mező alakítható ki, mint az üvegfedésnél. Az is előfordulhat, hogy a polikarbonát fedés estén kevesebb láb is elegendő az alátámasztáshoz. Az üveg melletti döntést a nagyobb felületi szilárdság, a jobb kémiai tulajdonságok és a nagyobb fényáteresztési képesség támaszthatják alá. Az üvegezett tetőrendszer az alapkivitelnél (85kg/m2) nagyobb, akár 125 kg/m2 hóterhelésre is méretezhető. (A méretezés alapterületfüggő.)

 

A Pigató tetőhöz alapáron áttetsző színű polikarbonát lemezt vagy üveget szállítunk. A polikarbonát esetén pcionálisan lehetőség van opál, ultra átlátszó és un. solar kontroll kivitelek rendelésére is.

 

Milyen esetekben ajánljuk a Pigato tetőt?

Elsősorban azoknak, akik egy tartós és hosszú élettartamú, szép megoldást keresnek, és a költségeket is szem előtt kívánják tartani. Nem akarnak barkács megoldásokat és nem akarnak évente bajlódni a faszerkezetek állagmegóvásával, a teraszfedéssel nem munkát, hanem kényelmet szeretnének magunknak teremteni.

 

A Pigato tető ajánlható mindazon esetekben, amikor nagyobb felületek fedésére van szükség, és a megrendelő nyitva akarja hagyni a lehetőségét annak, hogy később oldalfalakkal télikertté alakítsa azt. A gyári rendszerelemekkel ez minden további nélkül utólag is könnyen elvégezhető.

Ha valaki nem szeretné üvegfalakkal körbezárni a terasz, de örülne az oldalsó napvédelemnek vagy egy kismértékű szélvédelemnek, akkor oldalsó textilárnyékolókkal, un. „screen”-nel bővítheti teraszát.

 

 

Elbírja-e a hó terhelést a Pigato tető?

A Pigato tetőt alapkivitelben 85 kg/m2 hóterhelésre méretezték, mely azonban üveg esetén a méretek figyelembevételével egyedi igényre 125 kg/m2-re növelhető. A garantált hóterhelést a gyártó CE tanúsítvánnyal igazolja. Ebben a kedvező árkategóriában ez egyedülálló garanciát és biztonságot jelent a felhasználónak.

 

Milyen színekben rendelhető?

A Nebbiolo tető 3 RAL színben rendelhető: RAL 9001 krémfehér, RAL 9016 fehér és RAL 7024 strukturált antracit színekben.

 

Milyen méretekben rendelhető a Pigato tető?

A tető az alábbi fix méretekben rendelhető:

 

  • Szélesség. 4060, 5060, 6060, 7060* mm

  • Kinyúlás (mélység): 2500, 3000, 3500 4000 mm

Az egyedi méretek kialakítására helyszíni felmérés alapján egyedileg tudunk vállalkozni. Ezzel kapcsolatosan érdemes azonban megjegyezni, hogy az árszint alacsonyan tartása érdekében nem érdemes 10-20 cm méretváltoztatás miatt feleslegesen lényegesen magasabb költségeket vállalni.

 

 

Milyen opciós kiegészítők rendelhetők a tetőhöz?

A komfort és kényelem fokozására opcionalisan rendelhetők az alábbi kiegészítők:

 

  • többféle polikarbonát lemez

  • oldalablak a tető alá

  • eltolható mobil üvegfal oldalelemként

  • oldalsó és tető alatti árnyékolás

  • integrált LED világítás

 

Fölépíthető-e házilag a Pigato tető?

A Pigato tető nagy előnye, hogy házilag, saját kivitelezésben is felépíthető 3 fővel, a gyártó ugyanis részletes szerelési és felépítési utasítást mellékel a gyártmányhoz. Figyelembe véve egy ilyen tető fél millió Forintot is meghaladó szerelési költségét, ezáltal jelentős megtakarítás érhető el.

A Mantu Ajtóstúdiónál térítés ellenében lehetőség van 1 fő szerelésvezető igénybevételére is fix napidíj mellett. Kérje ajánlatunkat!

 

Mennyibe kerül?

A Pigato tető a kiemelkedő minőséghez és a felsőkategóriás megjelenéshez képest hihetetelenül alcsony áron kerül forgalomba. A polikarbonáttal fedett változat ára egy közel 15m2 alapterület (4x3,5m) esetén, minden tartozékkal mindössze bruttó 1.490.000,- Ft-os áron eléhető. Ugyanez üveg fedéssel már bruttó 2.090.000,- -os áron rendelhető.

 

Nem biztos benne, hogy felépíthető-e Önnél a Pigato tető?

Sebaj, látogasson el bemutatótermünkbe egy ingyenes konzultációra vagy vegye igénybe helyszíni tanácsadás szolgáltatunkat mindössze bruttó 31.750,- Ft-os áron. Szakértőink a helyszínen ellenőrzik a felépíthetőséget és részletes tanácsokkal szolgálnak a kivitelezéshez.

 

IDŐPONT EGYEZTETÉSE ITT