Hőszigetelt és hőszigetelés nélküli erkélybeépítés, erkélyüvegezés

2014-04-03

Ezt az írásomat az ihlette, hogy sok társasházban élő ügyfelünk panaszkodott arra, hogy a drága pénzen megvásárolt teraszukat nem tudták semmire használni. Mondjuk az efölött érzett bosszúság kellően jó motíváció arra, hogy valaki megoldást keressen rá, amit nálunk meg is találtak.

Más kérdés, hogy egy modern társasház esetében miért nem gondoltak a tervezéskor a terasz használhatóságára is. Ugyanis a problémák oka az időjárás elleni védelem teljes hiánya volt. A terasz nyáron meleg, télen hideg volt, az átmeneti időszakokban pedig a szél okozott kellemetlenségeket.

Hogyan teheti használhatóvá teraszát egy társasházban?

 
Ha Ön is hasonló problémákkal szembesült, miután beköltözött a méregdrágán vásárolt társasházi lakásba, és most erkélyüvegezésen, vagy erkélybeépítésen gondolkozik, akkor ideális megoldás lehet a Solarlux lapozható, vagy eltolható üvegfala, mely alkalmazásával egy valóban használható erkélyt kap végeredményül.

Németországban számos társasházban alkalmazzák ezt a megoldást hőszigetelt és hőszigetelés nélküli kivitelben is. Ez nem csak kényelmi célokat szolgál, hanem lényegesen megemeli az ingatlanok értékét is.A képen látható hamburgi épületben nem csak az időjárás elleni védelem, de a forgalmas utcazaj csillapítása is cél volt a beruházásnál. 
A Solarlux hőszigetelt szerkezeteinek beépítése után a zajterhelés mintegy 25%-kal csökkent a lakásokban. 

Az erkélybeépítés további előnyei

Akár hőszigetelt, akár hőszigetelés nélküli megoldást választ, mindkettő megfelelő módon védi a teraszon elhelyezett bútorokat a portól, a széltől és az esőtől is. (Ha versenyzett már a hirtelen jött szélviharral, vagy nyári záporral a kiteregetett ruhákért, akkor ezt biztosan értékelni fogja.)

Apropó, szélvihar: nem kell aggódnia, hogy egy orkán kárt tesz a Solarlux erkélyüvegezésben, az alábbi videóban megnézheti, ahogyan 100 Km/h-ás sebességű széltesztet végeznek rajta. Lelövöm a poént, egyáltalán nem bánja. Hol nézheti meg a Solarlux erkélyüvegezéseket közelebbről?

Elsősorban a bemutatótermünkben, másodsorban például ha valamikor Siófokon jár, akkor ajánlom figyelmébe a Galérius lakóparkot, melyben egy egész komplett társasházat szereltünk fel SL25 lapozható erkélyüvegezéssel, a lakók legnagyobb megelégedésére.

További műszaki információt és ajánlatkérési lehetőséget ezen az oldalunkon talál.

 


Ki, és miért írta ezt a cikket?

Faragó Attila vagyok, a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió egyik vezető értékesítője, a teraszbeépítések, télikertek és a teraszfedések specialistája. Több, mint 20 éve foglalkozom beltéri és kültéri nyílászárókkal.

A célom az, hogy ráébresszem azokat, akik belevágnak az élettérbővítés ezen formájába, hogy mennyire fontos az átgondolt és alapos tervezés ahhoz, hogy elégedettek legyenek a végeredménnyel. Hogy amikor végül boldogan ücsörögnek a teraszon a kávéjukkal, azt mondhassák: Imádjuk, jól döntöttünk!

Ha személyesen szeretne kérdezni tőlem, küldjön e-mailt a telikert@mantu.hu címre.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Teraszbeépítés témában
Mennyibe kerül egy üvegterasz?
2015-03-20

Mennyibe kerül egy üvegterasz?

Egyre népszerűbbek a terasz 3-4 évszakos használhatóságát lehetővé tevő beépítések. Az egyik legszebb és legjobb megoldás a fix üvegtetőből és mozgatható üveg oldalfalakból álló rendszer, amit sokan üvegterasznak hívnak. Kérdés mennyibe is kerül?

Olvasson tovább
Esettanulmány: Terasz szezon hosszabbítás hőszigetelés nélküli télikerttel
2020-11-20

Esettanulmány: Terasz szezon hosszabbítás hőszigetelés nélküli télikerttel

Cikkünkben egy németországi kertimádó családi ház tulajdonos terasz beépítését mutatjuk be, aki szerette volna az időjárástól függetleníteni a terasz használatát.

Olvasson tovább
Mennyibe kerül a terasz lefedése?
2021-09-15

Mennyibe kerül a terasz lefedése?

Tudom, hogy nagyon sokakat érdekel ez a kérdés, és szívesen olvasnának erről, mielőtt belevágnak a terasz élhetővé tételébe, ezért írtam egy rövid összefoglalót a témáról.

Olvasson tovább