Teraszbeépítés modern házakhoz

2018-04-05

A minimalista stílus rajongóinak fogok kedvezni ezzel az üvegteraszunkkal, de be kell, hogy valljam, éppen ideje volt már ennek az újításnak, mivel az utóbbi években egyre nagyobb a kereslet a minimál stílusjegyekkel rendelkező termékekre. Ez alól a nyílászárók sem képeznek kivételt.

A Solarluxot nem kell nagyon bátorítani az innovációra, így született meg piacon egyedülálló lapostetejű teraszfedés, az Acubis üvegterasz. Mondanom sem kell, hogy az új fejlesztésre régóta vártunk, hiszen a mai modern épületek szögletes formáihoz nem igazán illenek a félnyeregtetős teraszfedések. 

Nézzünk bele egy kicsitt a műszaki adatokba:

Az Acubis üvegtető akár 9 m szélességben és 4,5 m mélységben is megépíthető. (Gyors fejszámolást végezve, ez 40 m2-t jelent. Csak mondom.)

A vízelvezetés az ereszben teljesen rejtett, sőt opcionálisan akár a lábakban is történhet. Alkalmazható csak üvegtetőként, vagy lapozható, illetve eltolható oldalfalakkal bővítve üvegteraszként is.

Az Acubis nem csak épület mellé szerelhető, hanem különálló kivitelben bárhol felépíthető a kertben is. A tűző nap sugaraival szemben az opcionálisan választható integrált árnyékolók gondoskodnak.

Továbbá, ha az esti órákban is kellemes fényviszonyokat szeretnénk biztosítani (mondjuk egy jó könyv olvasásához, vagy egy izgalmas ulti kártyapartyhoz), akkor kérhetünk bele beépített világítást is.

Ha érdekli ez a megoldás, vagy ha nem tudja, milyen irányba induljon el a terasztervezéssel kapcsolatban, keresse fel az alábbi linken található oldalunkat. 

 


Ki, és miért írta ezt a cikket?

Faragó Attila vagyok, a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió egyik vezető értékesítője, a teraszbeépítések, télikertek és a teraszfedések specialistája. Több, mint 20 éve foglalkozom beltéri és kültéri nyílászárókkal.

A célom az, hogy ráébresszem azokat, akik belevágnak az élettérbővítés ezen formájába, hogy mennyire fontos az átgondolt és alapos tervezés ahhoz, hogy elégedettek legyenek a végeredménnyel. Hogy amikor végül boldogan ücsörögnek a teraszon a kávéjukkal, azt mondhassák: Imádjuk, jól döntöttünk!

Ha személyesen szeretne kérdezni tőlem, küldjön e-mailt a telikert@mantu.hu címre.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Teraszbeépítés témában
Mennyibe kerül egy üvegterasz?
2015-03-20

Mennyibe kerül egy üvegterasz?

Egyre népszerűbbek a terasz 3-4 évszakos használhatóságát lehetővé tevő beépítések. Az egyik legszebb és legjobb megoldás a fix üvegtetőből és mozgatható üveg oldalfalakból álló rendszer, amit sokan üvegterasznak hívnak. Kérdés mennyibe is kerül?

Olvasson tovább
Mivel fedhetem a teraszomat 2. rész: Bioklimatikus pergola vagy üvegtető
2021-04-07

Mivel fedhetem a teraszomat 2. rész: Bioklimatikus pergola vagy üvegtető

Ha beírja a google keresőbe, hogy teraszfedés, akkor rengeteg találat közül válogathat, kezdve a polikarbonát tetőtől, a pergolákon át az épített, és üvegtetőkig bezárólag. A polikarbonát fedésekről már írtam egy másik cikkben, így most a pergolákról és a

Olvasson tovább
Üvegtetőt kedvező áron? Igen!
2015-07-14

Üvegtetőt kedvező áron? Igen!

A SOLARLUX üvegtetői kétségkívül nemcsak minőségben, de árban is a felső kategóriához tartoznak. A fejlesztők előtt az kérdés állt, lehet-e változatlan préimum minőséget olcsóbban előállítani?

Olvasson tovább